- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tadić dobio ponudu iz snova – 10 miliona za dve godine

© Sputnik / Lola ĐorđevićKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić  - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
Pratite nas
Samo dan nakon što se i zvanično rastao sa Ajaksom, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić dobio je unosnu ponudu iz Saudijske Arabije od 10 miliona evra za dve sezone plus bonusi, javljaju turski mediji.
Očekivalo se da će Tadić, posle rastanka sa holandskim velikanom, karijeru nastaviti u Turskoj, ali tamošnji mediji ove večeri prenose informaciju da je Dušan, tokom današnjeg dana, održao pregovore posredstvom video-linka sa predstavnicima kluba Al Kalej, sa istoka Saudijske Arabije, koji mu je predstavio svoj projekat.
Nezvanično, pred Tadićem se nalazi ponuda od deset miliona evra i bonusi i to za dve godine, a Srbin je zatražio izvesno vreme da razmisli o svemu.
Mnogi su ga već videli u Bešiktašu, koji mu nudi 3,5 miliona evra po sezoni, ali će iskusni srpski plejmejker možda na kraju ipak krenuti putem Sergeja Milinković-Savića, koji je pre nekoliko dana potpisao za Al Hilal. A tamo bi mogao da im se pridruži još i Aleksandar Mitrović koga takođe želi ovaj klub.
Što se tiče Al Kaleja, radi se o timu koji je jedva sačuvao status u Pro ligi prošle godine, ali koji je krenuo u ambiciozno pojačavanje igračkog kadra za novu sezonu. Uglavnom dovode fudbalere sa prostora Portugalije i Brazila, a trener je nekadašnji kapiten Porta Pedro Emanuel (48).
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SPORT
Prvi napad je propao, ali Arapi ne odustaju od „srpske veze“
Razlog zbog kog su se u petak uveče zvanično razišli Ajaks i Tadić, navodno je bilo nezadovoljstvo 35-godišnjeg Srbina koji je bio razočaran lošom sezonom, kao i izgled tima za sledeću sezonu. Naravno, sve to je uvijeno u „prijateljski razvod“.
„Odluka da napustim klub je bila teška, ali sam je doneo. Verujem da je ovo pravi momenat. Mislim da je dobra stvar, ne samo za mene, već i za klub, kako bismo imali novi početak. Vreme provedeno u Ajaksu i uspehe koje smo ostvarili daju mi neopisiv osećaj koji nikada pre nisam iskusio u karijeri. Želim da se zahvalim navijačima na prelepom vremenu koje smo proveli zajedno. Ako mene pitate, ovo nije konačno zbogom. Uvek ću biti deo Ajaksa i nadam se skorom povratku u Amsterdam, u drugačijoj ulozi. Ulozi trenera“, rekao je fudbaler iz Bačke Topole.
Dušan Tadić je za Ajaks odigrao 296 utakmica, postigao je 119 golova uz 140 asistencija.
Futbol. Superkubok Rossii. Matč Zenit - CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2023
SPORT
Zenit potvrdio dominaciju – Gajić tragičar u nesrećnom porazu CSKA
Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2023
SPORT
Zvanično: Rastali se Tadić i Ajaks!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala