- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanci ne vraćaju Filipa Zvezdi

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev
Košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2023
Pratite nas
Filip Petrušev, srpski košarkaš, neće se vraćati posle NBA Letnje lige u Crvenu zvezdu, već će od naredne sezone igrati za Filadelfiju. Nik Nurs, trener tog tima, slučajno je potvrdio vest rekavši da će srpski košarkaš biti u rosteru.
Sjajnu sezonu odigrao je Filip Petrušev u Crvenoj zvezdi, ali beogradski klub izgleda nije uspeo da zadrži velikog talenta jer je i Filadelfija zadovoljna Filipovim partijama u NBA Letnjoj ligi.
Dok se nagoveštavalo da li će se Petrušev vratiti u Srbiju, dilemu je okončao Nik Nurs, trener Filadelfije i to sasvim slučajno govoreći o planovima sa mladim igračima.
„Dajemo našim mladim igračima mnogo minuta... tu su Džejden Springer i Lu King, a tu je i Filip, koji će biti u našem 'rosteru' za ovu godinu. Isto tako, pokušavamo i taktički da se nadogradimo“, rekao je Nurs i time potvrdio da Filip ostaje u Americi.
Prošle godine srpski košarkaš je takođe nastupao na Letnjoj ligi, posle čega je igrao za Crvenu zvezdu i bio izuzetno važan šraf tima Duška Ivanovića koji mu je dodelio značajnu ulogu.
Bilo je pitanje vremena kada će Filadelfija odlučiti da zadrši Petruševa koji nije uspeo da se dokaže posle epizode u Efesu, ali jeste u dresu Zvezde, na šta su Siksersi očigledno odmah reagovali.
Posle nekoliko odigranih utakmica u Letnjoj ligi, srpski košarkaš našao se i na listi 15 najboljih mladih igrača koji nisu iz Amerike.
Petrušev koji je rođen 2000. godine je bivši student koledža Gonzaga, a NBA karijera smeši mu se još do 2021, godine kada je kao 50. pik izabran na draftu od strane Filaldefije.
Profesionalnu karijeru srpski košarkaš započeo je u Megi gde je bio najbolji igrač ABA lige u 2021. godini. Iste godine zabeležio je i debitantski nastup za reprezentaciju Srbije.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
SPORT
Nikola je spreman da stane pod zastavu Srbije: „Želim da budem deo tima“
Nikola Jokić, Denver - Majami, prva utakmica finala - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
SPORT
NBA legenda uporedila Jokića s nilskim konjem
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
SPORT
Srbi oduševili Ameriku – Nikola i Filip na listi najboljih
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala