- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

NBA legenda uporedila Jokića s nilskim konjem

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić, Denver - Majami, prva utakmica finala
Nikola Jokić, Denver - Majami, prva utakmica finala - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Pratite nas
Nekadašnji NBA košarkaš Ajzea Tomas ismevao je srpskog centra i MVP-ja finala najkvalitetnije lige na svetu Nikolu Jokića, tokom komentarisanja jedne utakmice Letnje lige.
Američki mediji ovakve istupe smatraju „badišejmingom“ - konkretno ismevanjem nekoga na račun njegovog fizičkog izgleda, najčešće kilaže.
Tokom prenosa meča između Toronta i Klivlenda, nekadašnji član čuvenih Detroit Pistonsa je sa drugim komentatorom pričao o MVP-ju NBA finala i prisetio se scena sa meča protiv Finiksa kada je Jokić imao „manji okršaj“ sa vlasnikom Sansa Metom Išbijom.
Toj sceni prisustvovao je i sam Tomas, nekadašnji član „loših momaka“ iz Detroita.
„Kad je bio blizu Meta Išbije, vlasnika Finiksa, i mene, jedina stvar koju sam mogao da kažem: Čoveče, Džoker je veoma veliki. Ne samo da je veliki, nego je masivan. Težina koju nosi... Ali Džoker je kao topla velika ploča kitovog mesa. Znaš na šta mislim. Bio je masivan. Neverovatan. Ponavljam, on nema definiciju, on je kao nilski konj“, rekao je Tomas u prenosu.
Termini koje je nekadašnji košarkaš upotrebio su svakako upitni i problematični, samo je pitanje konteksta u kome je to upotrebljeno. Da li je zaista mislio na to da je Jokić loše građen, ili je hteo da ukaže da mnogi zapravo potcenjuju Nikolinu veličinu jer on nije tako mali u odnosu na druge centre, poput Šekila O'Nila.
„Jokić je u boljoj formi od većine ostalih košarkaša koji jedino izgledaju ravnopravno zbog svoje genetike. U najboljoj je formi u odnosu na sve NBA igrače. Dečko živi u teretani. Kada je bio potreban timu preuzeo je stvari u svoje ruke u četvrtoj četvrtini. Možda nije najbrži, ali je najsnažniji košarkaš u NBA ligi, pošto telesnu težinu koristi bolje od svih ostalih“, zaključio je Tomas.
Košarkaška lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Konačno se i to dogodilo – pao dogovor za „košarkaški mir“
Miloš Teodosić - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Kakav transfer – Miloš Teodosić u Zvezdi!
Ognjen Jaramaz u dresu Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Višemesečna „operacija“ na korak od realizacije – na pomolu povratak crno-bele „desetke“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala