- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zaslužena nagrada za Srpkinju i Rusa

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNatalija Stevanović
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2023
Pratite nas
Na ATP I VTA listi nema nikakvih promena jer je Vimbldon još uvek u toku, ali na onoj koja će izaći narednog ponedeljka videćemo ogroman skok Natalije Stevanović, srpske teniserke, kao i Romana Safijulina, ruskog tenisera.
Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg Vimbldona je Natalija Stevanović koja je preko kvalifikacija stigla do trećeg kola kada je posle velike bobre i sjajnog otpora eliminisana od Petre Kvitove, dvostruke šampionke Grend slema na travi.
Zasluženo Srpkinja je zaradila veliki broj bodova i tako se na VTA listi popela za 81 mesto što će i zvanično biti objavljeno u ponedeljak.
Natalija je na Vimbldon stigla kao 225. na svetu, a uspeh na eneglskoj travi doneo joj je skok na 144. poziciju na VTA listi što je ujedno i njen najveći uspeh u karijeri.
Rusija takođe može da se raduje povodom nove liste, u ovom slučaju ATP jer je Roman Safijulin takođe napravio veliko iznenađenje plasmanom u četvrtfinale Vimbldona.
U zavisnosti od toga šta uradi protiv Janika Sinera Safijulin će znati koliki ga napredak na ATP listi čeka, ali ono što je sigurno je da će Rus skočiti za najmanje 49 mesta.
Projektovana mu je 43. pozicija, ali bi novo iznenađenje odnosno plasman u polufinale mogao da mu donese još bolje mesto.
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Natalija, hvala ti!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Ludost ili tradicija? Kakvo je to pravilo koje je prekinulo meč Novaka i Hurkača
Viktorija Azarenka - Sputnik Srbija, 1920, 10.07.2023
SPORT
Englezi je opet provocirali, Beloruskinja uzvratila: „Zviždi mi pijana gomila“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala