- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Natalija u suzama posle eliminacije: „Da vratimo kredite i da prodišemo malo“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNatalija Stevanović
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Pratite nas
Natalija Stevanović je bila pravo otkrovenje ovogodišnjeg Vimbldona. Svojom neverovatnom pričom i pozitivnom energijom kupila je sve ljubitelje tenisa u Srbiji, ali je u subotu popodne porazom od Petre Kvitove završila učešće na londonskom Grend slemu.
O uzrocima poraza od dvostruke šampionke, kakva su joj očekivanja u nastavku karijere i anegdoti o susretu sa Novakom Đokovićem, govorila je u kameru Sport kluba.
„Moja slajs igra je takva da treba vremena da protivnicu uhvatim pod svoje. Uhvatila sam u jednom tenutku talas, osetila sam da je ona počela da popušta što mi je jako bilo drago jer u prvom setu od 2:1 do 5:2 za nju ništa se nisam pitala“, iskrena je Natalija.
Nišlijku boli nepravda iz drugog seta.
„To je po meni bio malo veći propust, koji smo prijavili, ali tako je kako je. Pretrpela sam brejk u momentu kada sam mogla da zadržim servis što bi umesto 5:4 bilo 6:3 za mene...“
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Velika sramota – Srpkinja dva puta pokradena na Vimbldonu
Šta se dogodilo?
„Ja sam servirala, bio je as, ali je sudija rekla aut. Potom sam zvala čelindž bila je dobra lopta i sudija je rekla ponavlja se poen. Ona nije ni dotakla lopticu, a kamoli je vratila. Da je dotakla loptu to bi bilo već da je ometena. To je iskustvo, nisam gnevna na nikoga, to je još jedan test da izvučem više iz sebe“, smatra Natalija.
Stevanovićeva se nada da će popraviti igru i na ostalim podlogama.
„Potrudiću se da budem bolja na drugim podlogama, beton, šljaka da igram bolje. Nole nam daje dobar primer da na svim podlogama budemo dobri kao što je on. Verujem da ću i na drugim podlogama biti slično uspešna iako ne letim visoko. Trudim se da držimo balans, ovo je jako lep vetar u leđa, ali želela bih da ostanem pribrana i idemo čvrsto dalje.“
Koja igračka prilagođavanja treba sada napraviti?
„Na betonu ne mogu da igram toliko slajseva kao na travi. Sve zavisi od protivnice. Ja sam nekad znala da odigram ceo meč samo u slajsu na betonu jer to protivnici nije odgovaralo“, otkriva Natalija.
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SPORT
Žena zmaj
Nišlijka je prepričala i svoj susret sa Novakom.
„Stvarno sam bila malo puna emocija, dozvolila sam sebi koju suzu, završio se turnir. Baš u tom momentu je sedam na bicikl i eto ga Nole. Ja u suzama, on šta je bilo, ja izgubila meč i on dođe i zagrli me, i ja tada, nemoj sada, čoveče, bre. Igraš meč, fokusiraj se na sebe. Meni ovo nisu ni tužne ni radosne suze samo eto... I on je rekao samo napred mala i nastavio svojim putem čovek.“
Natalija već zna kako će potrošiti zarađeno na Vimbldonu.
„Joj, svi lako broje novac kada tako dođe, a ja nikako da zbrojim kredite koje treba da vratim. O tome ne bi trebalo da se priča, ali vereujte mi od 2016. pa 2019. kad smo hteli da stanemo sa tenisom zbog problema sa novcem. Prvenstvano ćemo vratiti dugove i prodisati malo. Sada možemo da kažemo da smo krenuli da zarađujemo od ovog sporta“, zaključila je Natalija Stevanović.
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Završena Natalijina bajka na Vimbldonu – hrabra borba Srpkinje za veliki naklon
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
SPORT
Natalija Stevanović – zaista, najveća heroina Vimbldona
Novak Đoković i Hubert Hurkač - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
SPORT
„Dobar momak“ je Novakova prva mina na Vimbldonu – „Najmanje ga treba potcenjivati“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala