- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Dobar momak“ je Novakova prva mina na Vimbldonu – „Najmanje ga treba potcenjivati“

© CHRISTOPHE ARCHAMBAULTNovak Đoković i Hubert Hurkač
Novak Đoković i Hubert Hurkač - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
Pratite nas
U četvrtom kolu Vimbldona Novak Đoković na papiru imaće lak zadatak, ali zapravo i sam srpski as svestan je da ga čega veliki izazov jer Hubert Hurkač, poljski teniser, nije protivnik koga želite sa druge strane mreže na bilo kojoj podlozi.
Nikada u pet međusobnih duela Novak Đoković nije izgubio od Huberta Hurkača, međutim Poljak je srpskom teniseru samo jednom uspeo da oduzme set i to baš na Vimbldonu gde će se dvojica tenisera sastati po šesti put.
Srpski as svestan je da od Hurkača može da očekuje kvalitetne, precizne i snažne udarce.
„Njega najmanje treba potcenjivati, naprotiv, znam da će biti težak meč jer on mnogo dobro servira, izlazi na volej, kompletan je igrač. Ima čvrst bekhend, napadački forhend, dobro se brani, znam šta me čeka. Nadam se da ću biti na visini zadatka“, smatra Đoković.
Poljski teniser eliminisao je Lorenca Musetija u tri seta bez velikih problema i još jednom je pokazao da je na engleskoj travi kompletan igrač kako ga je Novak i opisao.
Pre dve godine poljski teniser stigao je do polufinala Vimbldona,a na tom putu savladao je najpre Danila Medvedeva, a onda u četvrtfinalu i Rodžera Federera i to u tri seta poklonivši mu nulu u trećem, a to je ujedno bio i oproštajni meč Švajcarca na engleskoj travi.
Dakle, jedno je sigurno, a to je da Hurkač nema pritisak kada igra protiv velikih imena. Sigurno je i još jedno, Novak ne ističe za svakog kolegu pored igračkih kvaliteta i one ljudske. Daleko od toga da Srbin to ne voli da radi već nema sa svim kolegama tako blizak odnos.
Poljski teniser jedan je od članova Novakove organizacije PTPA i srpski as najbolje zna koliko je Hubi dobar momak i koliko se zalaže za slabije rangirane kolege.
„Hurkač je pre svega izvanredan momak i to treba napomenuti jer je uvek nasmejan, ljubazan, prijateljski nastrojen i momak koji je jako aktivan u PTPA za igrač, Trudi se da zastupa interese igrača. Izvrstan je igrač, neko ko je dugi niz godina u top 15, 20 na svetu. Bio je u top deset, pobedio je Federera na Centralnom terenu Vimbldona, što je malom broju igrača pošlo za rukom“, rekao je Novak pred meč sa Poljakom.
Sjajne ljudske osobine Hurkač je pokazao prošle godine u Australiji kada se nije plašio da osudi odluku vlasti da deportuju Đokovića.
„Veoma tužno, znate. Dozvolili su mu da dođe u zemlju i kada je došao počeo je da ima probleme. Da su mu rekli pre toga ne bi rizikovao, Dakle, definitivno veoma teška, teška situacija“, rekao je tada Hurkač.
Dobar momak i još bolji teniser, a može se reći i obrnuto, biće jedna od mina na Novakovom putu. Baš kao i srpski teniser i Poljak je do osmine finala stigao bez izgubljenog seta.
Meč između Đokovića i Hurkača igra se ne pre 18 časova uz direktan tekstualni prenos na Sputnjik sportu.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Provokacija ili neznanje? Beloruskinja je ponovo meta
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Završena Natalijina bajka na Vimbldonu – hrabra borba Srpkinje za veliki naklon
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Britanac prekasno saznao da je žestoko oštećen – sklopio je ruke i pognuo glavu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala