- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanac prekasno saznao da je žestoko oštećen – sklopio je ruke i pognuo glavu /video/

© AP Photo / Aaron FavilaEndi Mari
Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
Pratite nas
Endi Mari eliminisan je sa Vimbldona od Grka Stefanosa Cicipasa posle drame u pet setova i meča koji je zbog prekida prouzrokovanog policijskim časom trajao dva dana.
Da sve bude još gore po najboljeg britanskog tenisera jeste činjenica da je drastično oštećen kada mu nije priznat čist poen u trenucima kada se lomio meč, a to je saznao na konferenciji za medije.
Emotivno ispražnjen bio je Endi Mari posle rovovske bitke sa daleko mlađim Grkom. Pravi šok usledio je kada je Mari od novinara dobio informaciju da je njegov ritern u četvrtom setu pri vođstvu 15:30 zapravo bio dobar, što bi ga odvelo do brejk lopte u trenutku kada je imao prednost 2:1 u setovima i 4:3 u gemovima.
Sudija je dosudio aut, i poen je pripao Cicipasu za izjednačenje 30:30, umesto da je bilo 15:40. Lako je to mogla da bude prekretnica, jer bi iskusni 36-godišnji Britanac imao dve brejk lopte, a zatim bi servirao za pobedu i plasman u treće kolo Vimbldona.
Ali, to je već šta bi bilo kad bi bilo, a Vimbldon je pokazao da su greške sastavni deo profesionalnog tenisa i to na najvišem mogućem nivou. I Marijev tim je zakazao jer mu niko nije signalizirao da je loptica ostala u polju, da nije bio aut, i da bi najbolje bilo da zatraži dželendž.
Ovako, Mari je nakon bolnog saznanja da je drastično oštećen, samo sklopio ruke i pognuo glavu.
„Moj ritern pri rezultatu 15:30 bio je unutra?“, u čudu je bio Mari, posle čega je usledila spontana reakcija.
„Sećam se tog poena, u pitanju je bio bekhend, verovatno bi se drugačije odvijale stvari“ rekao je Mari i dodao:

„Očigledno je da sam trenutno veoma razočaran. Nikada ne znaš još koliko prilika ćeš imati da igraš ovde. Porazi su uvek malo teži i svake godine je sve teže. Jasno je da Vimbldon za mene nije prošao onako kako sam želeo, bilo je zaista teško“, rekao je Endi Mari.

Nije samo ta odluka bila sporna na terenima u Londonu. I policijski čak je sprečio Britanca da dođe do pobede, jer je posle gubitka prvog seta posle tajbrejka, usledio njegov preporod.
Nanizao je Endi dva seta, prvo posle tajbrejka, a zatim i rezultatom 6:4, te je poveo protiv Cicipasa.
Usledio je prekid zbog policijskog časa koji stupa na snagu u ponoć u Londonu. Sutradan kada je meč nastavljen, Grk je je uspeo da se vrati s ivice ambisa i da osvoji naredna dva seta, od kojih, četvrti, ispostaviće se, zahvaljujući velikoj sudijskog greški.
Maratonac Mari koji igra s veštačkim kukom i prestavlja sinonim za borbenost i surovi profesionalizam, završio je svoju priču u Londonu, dok će Stefanos Cicipas u 3. kolu igrati protiv srpskog tenisera Lasla Đerea.
Karen Hačanov - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Granica je probijena: Napad iz Prištine preko Brisela na ruske tenisere – ko ovde ima problem?
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Srpkinja za nastavak najlepše bajke na Vimbldonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala