- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpkinja za nastavak najlepše bajke na Vimbldonu

© AFP 2023 / SANDER KONINGNatalija Stevanović
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
Pratite nas
Srpska teniserka Natalija Stevanović koja je fantastičnim partijama i još zanimljivijim konferencijama za medije, dospela u epicentar pažnje ovogodišnjeg Vimbldona, boriće se u trećem kolu protiv Petre Kvitove od 12 časova. Posle njih, na teren će Laslo Đere kog čeka Grk Stefanos Cicipas.
Srpska heroina pokušaće da nastavi svoju bajku na čuvenoj londonskoj travi, koju je posle svake pobede probala, po uzoru na najvećeg svih vremena - Novaka Đokovića.
Čehinja je dva navrata podizala pehar na Vimbldonu, nakon što je savladala sve prepreke 2011. i 2014. godine. Duel Natalije i Petre zakazan je kao prvi na terenu broj 2, te se početak očekuje oko 12 časova po srpskom vremenu.
Po završetku, na isti taj teren će srpski teniser Laslo Đere i Grk Stefanos Cicipas koji je posle prekida i borbe od dva dana eliminisao u pet setova, kroz dramu, Endija Marija.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
„Nivelacija“ po londonskim pravilima – naravno, na Đokovićevu štetu
Kada je Natalija u pitanju, ona je već nanizala pet pobeda u Londonu. Tri u kvalifikacijama, da bi u prvom kolu usledila senzacija i eliminacija favorizovane Karoline Pliškove, zatim je pred Srpkinjom reket položila i Nemica Tamara Korpač u dva seta - 7:5, 7:5.
Jasno je da je Kvitova, inače deveti reket sveta, apsolutni favorit, ali je se s druge strane Natalija pokazala da to ništa ne mora da znači. Ona igra svoju igru, igra se i pobeđuje, a sve to čini s osmehom na licu.
„Lepo mi je, sve vreme sam bila ispod radara, što mi je skroz u redu, jer svako ima neki svoj put. Ja radim ono što volim, imamo tu neku viziju koju pratimo. Naravno kda se nešto lepo postigne, s tim dođe i pažnja. Puno ljudi mi piše, koji mi ranije nisu pisali. Sada pišu. I, lepo je što pišu, naravno. Hvala im. Prija mi to“, iskreno će Natalija.
Stevanovićeva je spremna za narednu prepreku, koja će biti najteža do sada u Londonu na trećem Grend slemu u sezoni.
„Isti je pristup, nova protivnica. Da li je Pliškova ili Kvitova, poštovanje za svakoga. Bila ona 100, 200. nije bitno. Što se tiče Kvitove, ponovo fenomenalan osećaj, igraću ponovo na većem terenu, daću sve od sebe, pokušaću na sve načine, makar do prekosutra igrala, da slomim njenu igru. Ako vidim da ona možda bolje reaguje na slajs, da je sa te strane inteligentniji igrač... Pliškova je što na um to na drum,. Kvitova je osvojila dva puta Vimbldon. Biće to fenomenalan meč. Ako želim da budem ovde, ovi mečevi te čine boljim. Šta god da se desi, pobedila ili izgubila, ide se dalje", poručila je fantastična Natalija Stevanović koju očekuje veliki skok na VTA listi zbog sjajnih partija na Vimbldonu.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Novak nije mogao da prećuti: „Šta je problem?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala