- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nivelacija“ po londonskim pravilima – naravno, na Đokovićevu štetu

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
Pratite nas
Novak Đoković je posle konačne stabilizacije vremenskih prilika u Londonu postao nova žrtva nesposobnosti organizatora Vimbldona da se suoče sa već tradicionalnim problemom kiše tokom najprestižnijeg turnira u svetu tenisa.
Kiša je napravila haos tokom prva tri dana Vimbldona, organizatori čak ni na terenima koji su opremljeni pokretnim krovom nisu želeli da ga koriste, „kako ne bi rušili tradiciju igranja na otvorenom“, što je Đoković osetio već u prvom kolu, uz već čuveno sušenje trave peškirima i fenovima.
Igrači poput Hamada Međedovića svoje mečeve su igrali i po tri dana, Aleksandar Zverev nije startovao svoj duel prvog kola dok je treće već bilo na pomolu, a Đoković je iz svega izašao relativno neoštećen.
Sve do trećeg kola.
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Srpkinja za nastavak najlepše bajke na Vimbldonu
Đoković je svoj duel sa Stenom Vavrinkom startovao tek oko 21.30, umesto najavljenih 18.00, što je bio poslednji meč u Novakovom delu žreba.
Da stvari oko „nivelacije“ rasporeda budu još bizarnije, Đoković je prvi iz svog dela žreba stigao u treće kolo, ali je izašao poslednji.
Đoković će u osmini finala u nedelju igrati protiv Huberta Hurkača i biće veoma zanimljivo videti u koji termin će organizatori smestiti taj duel.
Podsetimo, Novak Đoković je bez većih problema uspeo da izađe na kraj sa starim rivalom Stenom Vavrinkom, kog je eliminisao u tri seta rezultatom 6:3, 6:1, 7:6 u meču koji je trajao dva sata i 10 minuta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Novak nije mogao da prećuti: „Šta je problem?“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
SPORT
Đoković ekspres – brži od „policijskog časa“, jači od Vavrinke i publike!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala