- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Švajcarac se još jednom poklonio Srbinu: „Novak je najbolji“

© AFP 2023 / KENA BETANCURSten Vavrinka i Novak Đoković
Sten Vavrinka i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
Pratite nas
Švajcarac Stanislas Vavrinka sportski je prihvatio poraz i eliminaciju od Novaka Đokovića u trećem kolu Vimbldona. Posle svega, Stan je poručio da on nije na nivou srpskog teniskog asa, koji je za njega bez bilo kakve dileme najbolji na svetu.
Tri seta i nešto više od dva sata potrajao je meč dvojica tenisera koji su zajedno na turu bezmalo 20 godina i odlično se poznaju. Novak je u njihovom 27. međusobnom dvoboju stigao do 21. trijumfa, a rezultat po setovima bio je – 6:3, 6:1, 7:6.
Vavrinka koji izuzetno poštuje Đokovića imao je samo reči hvale za Srbina koji suvereno korača ka 24. Grend slem tituli.

„Bio je to težak meč, baš kako sam i očekivao. Trenutno je Đoković najbolji igrač na svetu, bilo je jako teško igrati protiv njega na Vimbldonu. Možda neko i može da ga pobedi, jedan meč može da vas odvede u brojne scenarije, ali bio bih iznenađen da se to dogodi ovde. Srećan sam zbog učešća na turniru u Londonu. Borio sam se, dao sve od sebe do samog kraja. Jednostavno, nisam na njegovom nivou igre i svega ostalog“, pogledao je 38-godišnji Stan Vavrinka istini u oči.

Pričajući o samom meču i atmosferu na terenima „Ol Ingland klaba", Švajcarac je rekao:
„Bilo je fantastično, atmosfera neverovatna. Ponovo sam imao tu šansu da igram na Centralnom terenu i to protiv Novaka Đokovića, što je nešto posebno. Mogao sam na kraju da odigram malo bolje, ali desile su se te dve uzastopne greške u tajbrejku. Nije to bio najbolji momenat za tako nešto... U svakom slučaju, pozitivan turnir za mene", zaključio je Švajcarac.
Treba istaći da je Vavrinka u velikom delu dvoboja sa Đokovićem imao na svojoj strani publiku, dok se Novak automatski borio protiv iste. Jednostavno, navijači su želeli da meč dvojice prekaljenih asova potraje što duže, ali je Novak žurio i uspeo da bude brži od policijskog časa, jači od publike i Vavrinke.
Naredni rival najboljem teniseru svih vremena biće Poljak Hubert Hurkač, a taj duel zakazan je za nedelju, s tim što će satnica naknadno biti objavljena u zavisnosti od vremenskih (ne)prilika koje muče London od samog početka turnira.
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
Srpkinja za nastavak najlepše bajke na Vimbldonu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.07.2023
SPORT
„Nivelacija“ po londonskim pravilima – naravno, na Đokovićevu štetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala