- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Imao sam pomračenje uma – kako me provociraju “ – Novak „iza kulisa“ o borbi sa publikom /video/

© AFP 2023 / BEN STANSALLNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
Pratite nas
Kao i svake godina, vimbldonska publika održava tradiciju i navija protiv Novaka Đokovića gotovo u svakoj prilici. Susreo se srpski as ponovo sa tim u drugom kolu protiv Džordana Tompsona, ali je u razgovoru sa suprugom za koji nije znao da će biti snimljen objasnio da publika ne zna šta njemu odgovora.
O srpskom inatu oduvek se pričalo, postojao ili ne ponovo je počeo da se pominje kako su se ređali uspesi Novaka Đokovića, jer je veličanstveni srpski teniser prkosio svima koji ga nisu želeli na teniskom vrhu.
Iako je danas najuspešniji teniser svih vremena, Novak kada dođe na Vimbldon gde ima sedam titula i dalje nije miljenik, što se još jednom videlo kada su Britanci glasno navijali da Srbin pogreši ili bili glasni u toku poena kada su verovali da će Tomspon upisati direktan udarac.
U jednu ruku Novak jeste postao imun, u drugu ipak i nije. Pokazao je publici na uvo posle pobede, aludirajući na to da ih je čuo, a da ga je taj inat možda i pokrenuo srpski as nesvesno je otkrio u razgovoru sa suprugom koji je snimljen posle meča.
„Imao sam pomračenje uma, jaoj kako me provociraju, ne znaju šta meni odgovara“, rekao je Novak Jeleni.
„Znaju tačno“, rekla je Jelena Đoković.
Ima Novak lek za publiku, pogotovo na Vimbldonu gde je navikao da se nađe u sličnoj situaciji kao sa Tompsonom. Dok je supruzi direktno rekao koliko se iznervirao, Đoković je ranije medijima takođe samo na nešto diskretniji način pričao kako se bori sa tim.
Najpoznatiji je primer iz 2019. godine kada je srpski as spasao dve meč lopte protiv Rodžera Federera i na kraju savladao Švajcarca.
„Oni su vikali Rodžer ja sam čuo Novak“, rekao je srpski as pre četiri godine, a recept se nije promenio, menja se samo prvo ime u toj rečenici.
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
SPORT
Moskovljanka kao nekad Šarapova – Jelena pobedila i izjednačila rekord slavne Ruskinje
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
SPORT
Nastavlja se drama na Vimbldonu – mrak preti Novaku
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SPORT
Ruski dan na Vimbldonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala