- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moskovljanka kao nekad Šarapova – Jelena pobedila i izjednačila rekord slavne Ruskinje

© AP Photo / Gerald HerbertJelena Ribakina
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
Pratite nas
Jelena Ribakina, kazahstanska teniserka poreklom iz Moskve, plasirala se u treće kolo Vimbldona pobedom nad Francuskinjom Aliz Korne rezultatom 6:2, 7:6. Ovom pobedom Jelena je ispisala i istoriju trećeg Grend slema u sezoni jer je na 13 mečeva ostvarila 12 pobeda.
Aktuelna šampionka Vimbldona manje se mučila u drugom kolu i već od starta je nametnula svoj ritam. Francuskinja je sredinom prvog seta imala priliku da Moskovljanki vrati brejk, ali nakon što se Jelena odbranila šanse za Korne su bile sve manje.
Brejkom je završila Ribakina prvi set, međutim u drugom bilo je dosta neizvesnije. Ukupno šest brejk lopti imala je Korne i nijednu nije uspela da iskoristi.
Meč je posle jednaestog gema mogao da ode durgom putanjom da je Jelenina protivnica iskoristila prilike, ali umesto toga Ribakina je izborila taj-brejk.
Posle petog poena sve je postalo jasno, Jelena je igrala furiozno i videlo se da je zacrtala da meč završi posle dva seta što je i uspela.
Pobeda protiv Korne aktulenu šampionku nije samo dovela do trećeg kola, već je njom Jelena stigla i do neverovatnog rekorda.

Ribakina je postala teniserka sa najvećim brojem pobeda u 13 odigranih mečeva na Vimbldonu. Teniserka rodom iz Rusije ima 12 pobeda i samo jedan poraz i time se izjednačila sa Marijom Šarapovom, En Džons, Bili Džin King i Evon Gulagong .

Sjajna Ribakina prošle godine na Vimbldonu se pojavila kao 23. teniserka sveta, a potom je napravila veliko iznenađenje i podgila trofej. Pre toga na čuvenoj engleskoj travi igrala je 2021. godine kada je stigla do četvrtog kola, a samo jednu sezonu ranije nije uspela da prođe kvalifikacije.
Teniserka koja od 2018. godine igra pod zastavom Kazahstana doživela je kao i ostali igrači nepravdu kada prošle godine nisu dodeljeni bodovi za uspeh na Vimbldonu, ali je u njenom slučaju to bio poseban apsurd jer je kao šampionka Grend slema ostala na 23. mestu VTA liste.
S obzirom da je nastavila da igra sjajno i ustalila se u završnicama turnira Ribakina je na ovogodišnji Vimbldon stigla kao treće teniserka sveta.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2023
SPORT
Nastavlja se drama na Vimbldonu – mrak preti Novaku
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SPORT
Ruski dan na Vimbldonu
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SPORT
Uspeh karijere Lasla Đerea
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala