Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Opština Štrpce prekida saradnju sa Agencijom za privatizaciju u Prištini

Štrpce - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
Pratite nas
Rukovodstvo opštine Štrpce na čelu sa predsednikom Dalibor Jevtićem donelo je odluku da, usled nepoštovanja dogovora od strane prištinske Agencije za privatizaciju, zamrzne svaku saradnju sa ovom institucijom, o čemu su ih jutros obavestili i pisanim putem.
„U cilju prave i pune transparetnosti i kako bi građani opštine Štrpce bili upoznati sa istinom, ovim putem ističemo da je Agencija za privatizaciju, po direktivi premijera Kosova Aljbina Kurtija, uz direktan uticaj Nenada Rašića, imenovala nove članove Upravnog odbora „Brezovice“, tačnije dva člana ispred srpske zajednice, dok je iz redova albanske zajednice jedan od dvojice novih članova stanovnik Južne Mitrovice iako je jedna od tačaka dogovora bio da svi članovi borda treba da budu stanovnici opštine Štrpce“, navode iz ove opštine.
Kako se dodaje, opština kao institucija će dalje postupati po ovom pitanju analizirajući informacije koje su dobili od građana u vezi sa samim procesom izbora članova UO, „usled indicija da je bilo i falsifikovanja dokumenata od strane pojedinih kandidata, sada članova UO Brezovice“.
„Dodatno, opština je informisala međunarodne predstavnike sa ovom novom, još jednom u nizu jednostranom političkom odlukom vlade Kosova koja za cilj ima dodatnu destabilizaciju situaciju u opštini Štrpce. Opština Štrpce ne priznaje i neće imati nikakvu saradnju sa novim UO „Brezovice“ i sa druge strane biće u potpunosti uz radnike i rukovodstvo ovog preduzeća, baš onako kako je i sam predsednik Jevtić to i obećao u razgovoru sa radnicima decembra 2021. godine. Pozivamo još jednom da Agencija poništi odluku koja je doneta i, zarad stabilnosti i dalje saradnje, da se vrati dogovoru postignutom u decembru 2021. godine“, saopšteno je iz opštine Štrpce.
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
SRBIJA
Tzv. kosovska policija maltretirala osoblje Doma zdravlja u Štrpcu
Nadzorne kamere - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2023
SRBIJA
Opština Štrpce: Uklanjanje kamera - nastavak akcija pritiska na Srbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala