Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Tzv. kosovska policija maltretirala osoblje Doma zdravlja u Štrpcu

© Sputnik / Teodor AnastasijevićKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
Pratite nas
Pripadnici takozvane kosovske policije maltretirali su noćas lekare i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Štrpcu tokom terenske intervencije, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
U saopštenju za javnost Kancelarije za KiM navodi se da su oni prevezli dvoje mladih koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Štrpcu do Kosovske Mitrovice, te da ih je po povratku, u blizini Vučitrna, zaustavila tzv. kosovska policija pod rotacijom i tretirala kao najveće kriminalce.
„Naterali su zdravstvene radnike da izađu iz vozila u sred noći, pretresali vozilo, a potom ih grubo ispitivali da li imaju licencu i dozvole za rad uz uvrede i pretnje “ovo nije Srbija, ovo je država Kosovo” i poruke da neće moći više da rade, želeći da im oduzmu vozilo“, navodi se u saopštenju.
Kako svedoči medicinsko osoblje koje je doživelo ovo maltretiranje, sve je učestalije iživljavanje kojem su izloženi, lekari se zaustavljaju bez ikakvog povoda, čak i dok prevoze bolesnike, a ovo je već drugi put u nekoliko dana da se njihove kolege zastrašuju.
„Za razliku od ovakvog nehumanog i necivilizacijskog ponašanja, zdravstveni radnici Doma zdravlja Štrpce nebrojeno puta su svojim sanitetima prevozili i povređene Albance, nikad ne deleći pacijente prema etničkom ključu“, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala