- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Spektakl u najavi – Novaku se ispunila želja!

© AFP 2023 / KENA BETANCURSten Vavrinka i Novak Đoković
Sten Vavrinka i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
Pratite nas
Novak Đoković je dobio protivnika za treće kolo Vimbldona, to je njegov stari poznanik, rival i prijatelj Sten Vavrinka koji je savladao Tomasa Ečeverija sa 3:1 u setovima.
Veteran Vavrinka je kao 88. igrač na ATP listi za nešto više od dva i po sata savladao 32. tenisera sveta, po setovima 6:3, 4:6, 6:4, 6:2.
„On je uzeo od mene dva Grend slema, pobedio me u dva finala! Volim Stena, sjajna osoba, radi izvanredne stvari, radi stvari koje ne može svako. Imao je operacije kolena, a kreira još istorije za tenis. Ne smemo da zaboravimo da je trostruki Grend slem šampion. To je nešto za poštovanje nakon svega što je prošao, a i dalje je tu. Jedan od najboljih bekhenda koje sam video, jak, kompletan, može da igra na svim podlogama. Nadam se da ćemo igrati, to će biti duel veterana!“, naveo je Đoković posle svog meča drugog kola Vimbldona.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SPORT
Novak priželjkuje osvetu u trećem kolu: „Uzeo mi je dva Grend slema, ali ga volim“
Vavrinka je ispunio Đokovićevu želju, odlično je odigrao protiv daleko mlađeg Ečeverija i najpre je prvi set dobio ostvarivši jedan brejk i iskoristivši prvu set loptu u devetom gemu.
Argentinac je pronašao način da se vrati, u desetom gemu drugog seta je brejkom izjednačio na 1:1, ali je zatim Vavrinka najpre dobio treći, a u četvrtom je bio ubedljiv.
Đoković i Vavrinka će igrati u petak od 19.00, dosad su se sastali 26 puta, Novak ima 20 pobeda, a poslednji susret su imali prošle godine na turniru u Rimu kada je srpski teniser slavio ubedljivo sa 6:2, 6:2.
"Nemojte mi reći rezultat... Uživaću samo ako me Novak ne ubije. Neverovatan je šampion, njegov način igre je poseban. Nikada nismo igrali na travi, srećan sam što ću imati bar jednu priliku za to pre nego što završim karijeru", rekao je Vavrinka.
Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SPORT
Rasulo na Vimbldonu – ispašta i srpski teniser
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala