- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rasulo na Vimbldonu – ispašta i srpski teniser

© AFP 2023 / CARL COURTVimbldon
Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
Pratite nas
U Londonu prosečno 106 dana u godini pada kiša i upravo je to bio razlog da se 2009. godine iznad Centralnog terena na Vimbldonu postavi pokretni krov koji bi pomogao da se mečevi ne odlažu. Posle 14 godina uprkos krovu na dva terena, Vimbldon je u velikom problemu jer se zbog kiše četvrtog dana turnira i dalje igraju i mečevi prvog kola.
Mladi srpski teniser Hamad Međedović još u utorak počeo je meč prvog kola Vimbldona protiv Kristofeora O' Konela, ali je taj duel zbog kiše prekinut posle prvog seta.
Nije samo Hamad imao problem, odložen je niz mečeva, a isti scenario nastavio se i sutradan, pa je tako četvrtog dana nastala totalna pometnja.
Samo četvoro igrača plasiralo se u treće kolo turnira među kojima je i Novak Đoković.
Čak 103 igrača treba da odigra tek drugo kolo, dok postoji 18 igrača koji nisu završili meč prvog kola, kao što je slučaj sa Međedovićem.
Podatak koji najbolje pokazuje kakvo se rasulo događa na prestižnom Grend slemu je da čak 14 igrača treba tek da počnu meč prvog kola!
Kao da kiša sama po sebi nije bila dovoljna, trećeg dana na terenu broj osam meč Dimitrova i Šimabutuke prekinuo je incident kada je demonstrant pristalica pokreta „Stop nafti“ upao na teren i prosuo slagalice od hiljadu delova.
U četvrtak, četvrtog dana Vimbldona biće odigrano čak 59 mečeva!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SPORT
Novak priželjkuje osvetu u trećem kolu: „Uzeo mi je dva Grend slema, ali ga volim“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala