- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak priželjkuje osvetu u trećem kolu: „Uzeo mi je dva Grend slema, ali ga volim“

© AFP 2023 / BEN STANSALLNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
Pratite nas
Novak Đoković, prvi favorit ovogodišnjeg Vimbldona i po mnogima najbolji teniser svih vremena, kaže da bi voleo da mu protivnik u trećem kolu bude švajcarski veteran Stan Vavrinka.
Srbin se plasirao u treće kolo Vimbldona, pošto je u sredu popodne eliminisao Australijanca Džordana Tompsona u tri seta - 6:3, 7:6, 7:5.
Vavrinku, s druge strane, tek danas očekuje duel drugog kola protiv Argentinca Ečeverija ukoliko vremenski uslovi to dozvole od 12 časova.
„Uzeo mi je dva Grend slema, pobedio me u dva finala. Volim Stena, sjajna je osoba i radi izvanredne stvari, radi ono što ne može svako. I dalje ispisuje istoriju tenisa, a imao je operacije kolena. On je trostruki Grend slem šampion, to je svakako za veliko poštovanje nakon svega što je prošao. I dalje je tu. Poseduje jedan od najboljih bekhenda koje sam video, jak, kompletan, može da igra na svim podlogama. Voleo bih da se ponovo sastanemo, bio bi to okršaj dvojice veterana", rekao je Đoković.
Time je na neki način izrazio želju da se revanšira Švajcarcu za pomenute poraze u finalima veliih turnira.
Novak je, takođe, govorio i o tome koliko mu je poslednjih godina teško da se nosi sa dosta mlađim rivalima, iako sebe ne vidi kao „starog".
„Mlad si ili star koliko se osećaš. Ja se osećam mladim, deca me podsećaju na to, na nevinost, čistu energiju. I dalje radim ono što volim. Da, organizam mi drugačije reaguje na neke stvari, ali blagosloven sam da imam zdravo telo u ovoj fazi i posle 20 godina profesionalnog tenisa. Mogu da se takmičim na najvišem nivou. Zahvalan sam i roditeljima na takvim genima. Naravno, dobro znam koliko truda uložim svakog dana da bih došao u situaciju da bude zdrav i radim sve ovo što radim“, podvlači Novak.
© AFP 2023 / DOMINICK REUTERNovak Đoković Sten Vavrinka
Novak Đoković Sten Vavrinka - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
Bez obzira na sve što je postigao u karijeri, a postigao je mnogo, Novak kaže da i dalje oseća potrebu da pobeđuje.
„Ne osećam manji pritisak. Svaki put kada izađem na teren, pogotovo kada je grend slem u pitanju, uvek očekujem i tražim više od sebe. To svi očekuju, ljudi kraj televizora, publika koja uživo gleda meč. Moram to da poštujem, jer mi to daje dodatnu motivaciju. Želim još da stvaram velike rezultate, to čini ovu moju sportsku avanturu boljom“, zaključio je Novak Đoković.
Novak Đoković, Rodžer Federer, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SPORT
Federer navija za Đokovića na Vimbldonu: „Svaki novi Grend slem koji osvoji je istorijski“
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SPORT
Natalija je dala obećanje Srbiji
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
SPORT
Ponoćna drama na Vimbldonu – Đere izbacio Amerikanca posle maratona u četiri seta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala