- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ponoćna drama na Vimbldonu – Đere izbacio Amerikanca posle maratona u četiri seta

© AFP 2023 / BEN STANSALLLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2023
Pratite nas
Laslo Đere i Maksim Kresi završili su meč prvog kola tek oko ponoći, a pobedu je na kraju odneo srpski teniser koji se plasirao u drugo kolo. Igrali su skoro tri i po sata i četiri taj-brejka, ali na kraju je Đere bio taj koji se radovao - 6:7, 7:6, 7:6, 7:6.
Razmenila su dvojica igrača po brejk sredinom prvog seta, ali se na kraju radovao Kresi koji je prvi set osvojio u taj-brejku (7:5).
Đere je pretrpeo brejk već u prvom gemu drugog seta, ali se vratio u igru u četvrtom gemu. Ovoga puta taj-brejk je bio njegov (7:3), kao i onaj u trećem setu (10:8) u kome prethodno nismo videli čak ni brejk priliku ni za jednog igrača.
Sličan scenario imali smo i u četvrtom setu, ali je na kraju Đere bio taj koji se bolje snašao u jšo jednom taj-brejku (9:7) posle svih prekida i premeštanja na teren broj jedan.

„Kakav dan... Da sam ga ja pisao ne bih mogao da ga napišem ovako. Jako nezgodan protivnik, bio sam spreman da će biti malo razmena udaraca. Bilo mi je neprijatno posle prvog seta i nisam uživao na terenu, vratio sam se u drugom setu i osećao da se preokreće na moju stranu. Došao je supervizor i rekao da idemo kući, a onda na teren jedan. Bio sam spreman na sve, servirao je rakete ceo meč, dva prva servisa, 15 duplih u meču. Na 8:8 u taj-brejku je napravio duplu, iscrpljujući meč“, rekao je Đere.

Laslo će u drugom kolu već danas igrati protiv 32. nosioca, još jednog Amerikanca Bena Šeltona (ne pre 17.30 časova) koji je na startu u pet setova pobedio Taro Danijela iz Japana, u meču koji je trajao tri sata i osam minuta.
„Za promenu još jedna igrač koji igra servis-volej. Jedan je od fizički najjačih na turu, varira drugi servis, biće sličan meč, bolji je sa osnovne linije nego što je Kresi“, zaključio je Đere.
Videćemo koliko je momak iz Sente spreman za duge mečeve i borbu na Vimbldonu.
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
SPORT
Srpska heroina posle veličanstvene pobede: „Ne kopiram Novaka“ /video/
Stefanos Cicipas i Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
SPORT
Pet setova, četiri sata, 133 briljantna udarca i bez sreće za „večitog“ povratnika: „Svaka mu čast!“
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
SPORT
„Ponekad poludim...“ – iskreni Medvedev pobedom stao uz rame Đokoviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala