- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ponekad poludim...“ – iskreni Medvedev pobedom stao uz rame Đokoviću

© AP Photo / Alberto PezzaliDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, ostvario je prvu pobedu na Vimbldonu posle dve godine, ali nije imao lak posao. Medvedev je tim trijumfom uspeo da stane uz rame Novaka Đokovića, a imao je i posebno obraćanje publici.
Medvedev je za rivala imao naturalizovanog Britanca, fransukog sina Artura Ferija koji je na Vimbldon stigao sa posebnom pozivnicom.
Medvedev je slavio u tri seta sa 7:5, 6:4, 6:3, ali se tokom meča borio i sa brejk loptama protivnika.
Rus se mučio samo tokom prvog seta. Do brejka je došao u petom i potom u 11. gemu, pa je u narednom gemu servirao za 1:0 u setovima.
Tokom drugog seta, nakon vođstva od 4:2 Medvedev skoro pa prepušta svoj servis gem protivniku za 4:4 u gemovima. Već u narednom gemu dolazi do ribrejka i posle sigurnog servisa osvaja i drugi set.
U trećem setu Rus do brejka vrlo teško dolazi u petom gemu i nešto lakše u desetom, čime stavlja tačku na meč.
Ruski teniser se posle duela obratio i publici.
„Iskreno, nisam znao na kakav prijem ću naići. Nisam voljen svuda zbog toga ko sam ja, ponekad poludim na terenu, ponekad poludim na publiku. Ipak, fantastičan je osećaj vratiti se ovde“, naveo je Medvedev.
Ruski teniser je pobedom nad Ferijem ostvario 60. trijumf na Grend slem turnirima i zajedno sa Novakom Đokovićem je jedini teniser u najboljih 20 na ATP listi sa više od 60 pobeda na najvećim turnirima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala