- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pravi čovek na pravom mestu

© AFP 2023 / JOSE JORDANKarlo Anćeloti
Karlo Anćeloti - Sputnik Srbija, 1920, 05.07.2023
Pratite nas
Legendarni italijanski stručnjak Karlo Anćeloti (64) biće novi selektor Brazila na čiju će klupu zvanično sesti sledećeg leta kada mu istekne ugovor sa Realom iz Madrida.
Ovu informaciju potvrdio je lično predsednik Fudbalskog saveza Brazila Ednaldo Rodriges.
Anćeloti će voditi ekipu od leta 2024, a do tada na klupi petostrukog svetskog šampiona biće trener Fluminensea Fernando Dinis. Italijan će predvoditi reprezentaciju Brazila na Kopa Amerika u SAD narednog leta.
Ovo će biti prvi selektorski angažman za trofejnog trenera, koji je na početku trenerske karijere radio u nacionalnom timu Italije. Tada je bio u stručnom štabu Ariga Sakija na Svetskom prvenstvu u Americi 1994.
Moguće je da je na izbor Anćelotija uticala činjenica da je kroz karijeru sjajno radio sa brazilskim igračima. Od Kake, Dide, Kafua i ostalih, pa sve do Vinisijusa Žuniora, Rodriga ili Militaoa, sa kojima trenutno sarađuje u Realu.
Anćeloti je četvorostruki osvajač Lige šampiona kao trener, a tokom bogate karijere predvodio je najveće klubove Evrope - Milan, Čelsi, Real, Pari Sen Žermen, Bajern, Juventus, Napoli, Everton...
Smtraju ga jednim od najboljih trenera kada je u pitanju odnos sa zvezdama u timu, i potenciraju da uvek uspeva da sačuva autritet bez obzira ko je na drugoj strani. Uostalom, uspevao je da drži svojevremeno pod kontrolom čak i Kristijana Ronalda.
„Trenirao sam ga dve godine bez ikakvih problema. U stvari, on je rešavao moje probleme. Da li se neko ko daje po gol na svakoj utakmici uopšte i može smatrati problemom? Kristijano dobro trenira, opsednut je detaljima i lako ga je trenirati. Radi se o izvanrednom fudbaleru“, rekao je Anćeloti.
Brazilski tim upravo je „nakrcan“ zvezdama poput Nejmara, Žezusa, Rišarlisona, Rafinje, Vinisijusa, Rodriga, kojima samo treba vrhunski stručnjak sa autoritetom poput Anćelotija da iskažu sav potencijal.
Inače, Italijan bi mogao da sedne na klupu Brazila i pre juna naredne godine, ali samo ukoliko dođe do prevremenog prekida saradnje sa Realom, što se u ovom trenutku ne čini kao izvesna stvar.
U svakom slučaju, Brazil je izabrao sjajno rešenje za klupu nacionalnog tima, reklo bi se - pravi čovek na pravom mestu.
Zvezda i Zenit - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
SPORT
Zvezda zablistala protiv Zenita
Zvezda i Zenit - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
SPORT
Rusi lepo dočekali Srbe – Mesečina i Užičko kolo sa razglasa, „Bože pravde“ pre utakmice
Stadion Marakana pred meč Crvena zvezda – Kluž - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
SPORT
Zvezda „ulovila kapitalca“ za tri i po miliona evra! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala