- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda „ulovila kapitalca“ za tri i po miliona evra! /video/

© Sputnik / Petar TadićStadion Marakana pred meč Crvena zvezda – Kluž
Stadion Marakana pred meč Crvena zvezda – Kluž - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
Pratite nas
Crvena zvezda uspela je da se izbori za potpis napadača Atalante Emanuela Latea Lata, za čije obeštećenje će platiti oko tri i po miliona evra na rate.
Iako su samo dan ranije šanse bile veće da do transfera ne dođe, sve se promenilo i dva kluba našla su zajednički jezik oko transfera 24-godišnjeg napadača iz Obale Slonovače, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmicu u švajcarskom Sankt Galenu.
FK Sion, Baloteli, ludnica - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
SPORT
Više skandala nego uspeha i fijasko sa Balotelijem – kako je propao poznati klub
Očekuje se da će Emanuel Late Lat potpisati četvorogodišnji ugovor sa srpskim šampionom, koji će obeštećenje plaćati Italijanima u naredne tri godine.
Zvezdina prva ponuda glasila je 1,8 miliona evra, ali tim iz Bergama nije hteo ni da čuje, tražio je pet miliona evropskih novčanica, pa je bilo jasno da će crveno-beli morati da „podebljaju“ ponudu ukoliko žele u svoje redove da dovedu „kapitalca“ za Ligu šampiona naredne sezone. Na kraju su se klubovi našli na 3,5 miliona evra.
Kolika zapravo očekivanja ima Zvezda od Late Lata, najbolje oslikava to što će zadužiti dres s brojem devet i što će sa godišnjom platom, koja će po svemu sudeći iznositi oko 700.000 evra, biti među najplaćenijim igračima na Marakani.
Emanuel Late Lat koji je minule sezone postigao 16 pogodaka na 34 utakmice u Švajcarskoj gde je branio boje Sankt Galena, stigao je u Atalantu sa samo osam godina, dok je za prvi tim plavo-crnih debitovao 2016. godine u Kupu Italije protiv Kremonezea.
Brzonogi napadač prvenac je postigao protiv Juventusa na početku 2017. godine u Torinu.
Zvezda je uspela da dobije bitku za Latea Lata sa Vest Bromvič Albionom, koji je takođe ozbiljno zagrizao, ali je presudilo to što će šampion Srbije biti direktan učesnik Lige šampiona i što prati ozbiljan tim na čelu sa novim trenerom Izraelcom Barakom Baharom.
Pre Latea Lata, na Marakanu su stigli Stamenić, Žan Filip Kraso, Olajinka i jasno je da će ekipa igrati daleko brži fudbal nego prethodnih sezona, jer je brzina nešto na čemu insistira Bahar.
Očekuje se da će se fudbaler iz Obale Slovanovače već u sredu priključiti Zvezdi na turniru u Sankt Peterburgu, gde crveno-beli igraju protiv Zenita, Fenerbahčea i Nefči Bakua.
Košarkaš Partizana Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2023
SPORT
Odlazak Danteovog oca, navijača i košarkaša koji nije dosanjao NBA san
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala