- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Počinje pohod na istoriju: „Ako mora da bude teško želim da igram protiv Novaka“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković i Vimbldon
Novak Đoković i Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2023
Pratite nas
U prvom kolu Vimbldona Novak Đoković od 14:30 igraće protiv Pedra Ćaćina, argentinskog tenisera, koji ove godine prvi put igra u glavnom žrebu trećeg Grend slema u sezoni. Pred debi i susret sa jednim od najboljih tenisera svih vremena Argentinac je otkrio i detalje iz razgovora sa prijateljem kome je rekao da bi voleo da igra protiv Novaka.
Novak Đoković za prvog protivnika u prvom kolu Vimbldona dobio je 67. tenisera sveta sa kojim do sada nije odigrao nijedan duel.
Pedro Ćaćin ostario je jedan od svojih snova dolaskom na Vimbldon na kom će ove godine igrati prvi put, jer prethodnih sezona nikada nije uspeo da prođe kvalifikacije.
Iako je Argentinac svestan da će njegove šanse protiv Novaka biti minimalne, njemu nije žao zbog toga, naprotiv Pedro bi i sam odabrao da igra protiv Srbina.

„Razgovarao sam sa prijateljem u utorak i rekao mu da ako moram da se suočim sa teškim protivnikom, nadam se da će to biti protiv Novaka. To bih svima rekao, bilo da sam u kafiću, u kuglani, u Bel Vili. Sigurno je da će me obeležiti za ceo život, otići ću tamo da uživam“, rekao je Ćaćin.

Anketa
Ko će osvojiti Vimbldon?
Argentinski teniser karijeru je počeo da gradi postepeno na čelendžerima, a tek sa 27 godina debitovao je na Grend slemu odnosno na Rolan Garosu gde je posle kvalifikacija stigao do trećeg kola.
Prve zapaženije rezultate ostvario je prošle sezone kada je osvojio četiri čelendžer titule koje su ga ujedno dovele do najboljeg ranga u karijeri što je bilo 54. mesto na ATP listi.
Najbolji rezultat na Mastersima Ćaćin je ostvario u Madridu gde je u prvom koku pobedio bivšeg finalistu Nikoloza Basilašvilija, a potom i 11. tenisera sveta Frensisa Tijafoa u trećem kolu. Izgubio je u četvrtom kolu od Jana Lenarda Štrufa.
Nagovestio je Argentinac da bi mogao da ima uspešnu karijeri i 2019. godine kada je u Kordobi stigao do četvrtfinala, a na putu do tog meča eliminisao Kameruna Norija i Pabla Karenja Bustu. Kao junior bio je osmi na svetu, imao je i pobedu protiv Andrej Rubljova, ali kasnije nije pokazivao svoj pun potencijal.
Do 12. godine Ćaćin je pored tenisa trenirao i fudbal pa je tako i danas jedan od njegovih najvećih uzora ostao Lionel Mesi koji mu je omiljeni sportista. Ipak, u teniskom svetu Pedro se najviše ugledao na Aleksa Koreču, bivšeg španskog tenisera, koji mu je danas jedan od trenera.
Argentinac će bez sumnje pokazati kvalitetan tenis, ali to je daleko od onoga što bi trebalo da ugrozi Novaka koji punih deset godina nije poražen na Centralnom terenu.
Srpski as kreće u pohod po osmu vimbldonsku titulu i ujedno 24. Grend slem pehar čime će Rafaelu Nadalu pobeći za dva najveća trofeja.
Pogledajte novo izdanje emisije Miljanov korner.
Novak Đoković, Banjaluka - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2023
SPORT
Novakov turnir se zvanično seli u Rumuniju
Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
SPORT
Vimbldon kroz istoriju: Novak ne bi igrao do finala – a rival bi mu bio sveštenik
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
SPORT
Od mržnje do prijateljstva i saradnje – Kirjos uz Đokovića: „Vreme je!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala