- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od mržnje do prijateljstva i saradnje – Kirjos uz Đokovića: „Vreme je!“

© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković i Nik Kirjos
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
Pratite nas
Nik Kirjos, kontroverzni australijski teniser koji je godinama unazad bio percipiran kao veliki kritičar Novaka Đokovića, potpuno je promenio ploču u prethodnom periodu, a sada je otišao i korak dalje, pridruživši se Đokovićevoj nezavisnoj organizaciji PTPA.
Kirjos je tokom godina bio veliki kritičar Đokovića, često je i prelazio granice dobrog ukusa što je i srpski teniser primetio i umeo je da odgovori, naravno u blažem stilu.
Ali, sve se promenilo kada se Đoković našao na udaru australijskih vlasti početkom prošle godine što je okončano njegovom deportacijom. Tada je Kirjos stao u odbranu Đokovića, a njihovo drugarstvo je dostiglo i novi nivo pošto su se sastali u prošlogodišnjem finalu Vimbldona.
I upravo uoči Vimbldona, Kirjos je pristupio organizaciji PTPA, nezavisnom udruženju tenisera koje je inicirao i osnovao Đoković.
Kirjos je tim povodom objavio i poruku.
„Veoma sam uzbuđen što sam deo PTPA, neverovatne inicijative. Svaki igrač koji ima bilo kakvo pitanje o tome može slobodno da mi se obrati. Vreme je!“, naveo je Kirjos.
Podsetimo, organizacija PTPA se zalaže za bolje uslove za tenisere i ujednačenu raspodelu novca od turnira, s obzirom na to da je poznato da igrači ispod stote pozicije na ATP listi gotovo ne mogu da prežive baveći se tenisom.
Natalija Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 30.06.2023
SPORT
Srpska tradicija na Vimbldonu – Natalija kao Novak /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala