- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Viđen je u Istanbulu, ali je Nemanja ostao veran „seviljskom berberinu“

© AP Photo / Darko VojinovicNemanja Gudelj, Sevilja - Roma, finale Lige Evrope
Nemanja Gudelj, Sevilja - Roma, finale Lige Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2023
Pratite nas
Srpski reprezentativac je u jeku glasina da će napustiti Španiju i karijeru nastaviti u Turskoj kao slobodan fudbaler, produžio saradnju sa Seviljom još tri godine.
Tim koji pobeđuje ne treba menjati, jasno je to i Sevilji i Gudelju, jer su se očigledno time rukovodili.
Nije manjkalo uzajamnog poverenja, jer se došlo do kraja postojećeg ugovora, svega nedelju dana pre isteka je usledio paraf na novu trogodišnju vernost srpskog univerzalca čije fudbalsko umeće i te kako cene Andalužani.
Gudelj je ove sedmice boravio u Turskoj gde je posetio čuvenu kliniku za transplantaciju kose, što je bio povod za brojne medije da počnu da licitiraju sa tim da će zadnji vezni koji u poslednje vreme sve češće odrađuje odličan posao kao štoper, dogovoriti saradnju s nekim od turskih velikana: Galatasarejem, Fenerbahčeom, Bešiktašom.
Ipak, jasno je da je njegova poseta Istanbulu bila isključivo privatne prirode, a da mu posao ostaje vezan za Sevilju, gde bi trebalo da provede naredne tri sezone.
To je na svom zvaničnom sajtu obelodanila Sevilja s kojom je Nemanja Gudelj nedavno u Budimpešti podigao trofej namenjen osvajaču Liga Evrope. To im je drugi zajednički evropski trofej.
„Za prethodne četiri godine postao je jedan od glavnih ljudi za atmosferu u svlačionici, a sada će imati priliku da još najmanje tri sezone nastavi da pokazuje svoje vrline na terenu i van njega“, navodi se na sajtu Sevilje.
Ono što pokazuje da je Gudelj u svakom smislu te reči vojnik i univerzalac Mendilibarove čete, jeste suv statistički podatak prema kojem je 31-godišnji defanzivac odigrao najviše utakmica od svih fudbalera Andalužana minule sezone – 53!
Gudelj je u Sevilju stigao iz Kine, gde je branio boje Gvangdžoua, bio je član i Sporting Lisabona, Tjanđin Tede, Ajaksa, AZ Alkmara i Brede.
Lazar Samardžić protiv Milana - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2023
SPORT
„Srpski sin“ pred transferom karijere
Sadio Mane - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2023
SPORT
Minhen „progutao“ još jednu veliku zvezdu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala