- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Srpski sin“ pred transferom karijere

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINALazar Samardžić protiv Milana
Lazar Samardžić protiv Milana - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2023
Pratite nas
Talentovani srpski fudbaler Lazar Samardžić nalazi se na meti slavnog Milana, objavili su italijanski mediji.
„Srpski sin“ rođen u Nemačkoj, u Berlinu, koji je nedavno odlučio da igra za Orlove, iako je igrao za mladu selekciju „pancera“, mogao bi uskoro da ostvari transfer karijere, da napusti Udineze i obuče dres Milana.
Prema informacijama poznatog fudbalskog insajdera Đanluke Di Marcia, kontakt na relaciji roso-neri Lazar Samardžić je već uspostavljen, a u čitavu priču uključen je i njegov aktuelni klub Udineze.
Ofanzivni vezista koji ima razornu levu nogu i koji je projektovan da u budućnosti odmeni Dušana Tadića u reprezentaciji Srbije, odigrao je minule sezone 37 utakmica za „zebre“ i postigao je pet golova uz četiri asistencije.
Iako statistika na prvi pogled nije toliko impresivna, suvi kvalitet momka koji je u Italiju stigao iz nemačkog Lajpciga, prepoznatli su i pratili Dragan Stojković Piksi i njegovi saradnici, posle čega su uspeli da ga privole da nemačku fudbalsku zastavu zameni srpskom.
Samardžić je tokom zimskom prelaznog roka označen i kao jedna od potencijalnih meta Liverpula, dok se u Italiji osim Milana za njegov potpis nedavno raspitivao i novi šampion Čizme - Napoli.
Lazar Samardžić ima 21 godinu i prema preoceni "transfermarkt.de" njegova trenutno tržišna vrednost iznosi 14 miliona evropskih novčanica.
Za nacionalnim tim Srbije upisao je dve utakmice, a bio je starter u prijateljskom dvoboju sa Jordanom u Beču koji su Orlovi dobili rezultatom 3:2, s tim što Lazar nije imao zapaženu ulogu i zamenjen je već na poluvremenu, kada je ušao kapiten Dušan Tadić.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sadio Mane - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2023
SPORT
Minhen „progutao“ još jednu veliku zvezdu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala