- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ronaldo i dalje pomera granice – magična cifra za Ginisa

© AP Photo / Árni TorfasonKristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
Pratite nas
Portugalski superstar Kristijano Ronaldo ispisao je istoriju fudbala kao prvi igrač koji je odigrao neverovatnih 200 mečeva za nacionalni tim, čime je ušao u Ginisovu knjigu rekorda.
Magična cifra je dosegnuta na dalekom Islandu u Rejkjaviku, gde je upravo napadač Al Nasra golom u 89. minutu doneo minimalan trijumf Portugaliji - 1:0.
Trnovit put prešao je kapiten Portugalije, s obzirom na to da je na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu održanom u Kataru izgubio status startera, bio je i u suzama zbog eliminacije od Maroka u četvrtfinalu, gde je u igru ušao s klupe.
Prevalio je i to preko svojih leđa Kristijano. Usledila je krupna odluka u karijeri i napustio je ozbiljno igranje fudbala, odlaskom iz Mančester junajteda gde ga je takođe "preslio" na klupu Erik ten Hag. Mnogi su osporavali takvu odluku, ali Kristijano Ronaldo uprkos tome što ima 38 godina i dalje nastavlja da pomera granice i da obara rekorde, da piše istoriju modernog fudbala.
Ronaldo je prvo u martu odigrao 197. meč za nacionalni tim, čime je pretekao fudbalera iz Kuvajta Badera Al-Mutava, da bi se potrefilo da baš u jubilarnom 200. meču bude heroj Portugalije i postigne jedini gol na severu Evrope.
Petostruki osvajač Zlatne lopte stigao je tako do 123. pogotka u reprezentativnom dresu na jubileju koji ga je uveo u Ginisovu knjigu rekorda.
„Srećan sam, neverovatan momenat. Nikada nisam očekivao da ću upisati 200 utakmica za nacionalni tim. Za mene je to neverovatno dostignuće, prelep je osećaj ući u Ginisovu knjigu rekorda. Specijalan dan, hvala svima, pobedonosni gol je ukrasio jubilej“, rekao je Ronaldo.
Kada je klupski učinak u pitanju, Kristijano Ronaldo je za Al Nasr odigrao 16 utakmica u ligi Saudijske Arabije i postigao je 14 golova uz dve asistencije.
Mladen Krstajić  - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
SPORT
Krstajić poslao poruku „gospodi“ koja ga smenjuje: „Veći sam Bugarin od vas“
Selektor Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
SPORT
Srbija je imala više sreće nego pameti, svestan je toga i Piksi: „Bod je veliki“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala