- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Krstajić poslao poruku „gospodi“ koja ga smenjuje: „Veći sam Bugarin od vas“

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaMladen Krstajić
Mladen Krstajić  - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
Pratite nas
Nisu imali sreće Mladen Krstajić i njegovi Bugari da upišu prvenac u kvalifikacija za plasman na EP, jer ih je surovo kaznio Darko Lazović "projektilom" koji je ispalio u 96. minutu. Pre meča sa Srbijom bugarski mediji pisali su o otkazu Krstajića, koji se oglasio posle prvog osvojenog boda.
Bivši fudbaler Partizana i strateg koji je vodio Orlove na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, nije krio nezadovoljstvo zbog rezultata. Prosuta su dva boda svega nekoliko sekundi pred poslednji sudijski zvižduk.
„Nezadovoljni smo rezultatom protiv Litvanije i protiv Srbije. U Kaunasu smo dominirali, imali smo dosta prilika. Onda smo igrali protiv Srbije, najbolje ekipe u grupi i iskren da budem, malo ko je od vas očekivao da ćemo ovako zrelo da igramo protiv Srbije koja je moćna pojedinačno, Nemam reči hvale za moje momke, žao mi je što nismo pobedili, ali smo u ova dva meča, što se tiče igre, zadovoljan“, bile su uvodne reči Krstajića na konferenciji.
A onda je Krstajić, koji je poznat kao neko bez dlake na jeziku, imao poruku za one što ga smenjuju i što bi voleli sutra da mu vide leđa.
„Neke stvari gospodo ne mogu da se urade preko noći. Moramo da budemo realni. Imamo dva boda, situacija je takva kakva je. Meni je savest čista i ponosan sam na igrače, jer reprezentacija Bugarske ima budućnost. Odigrali smo četiri meča, jedino smo se malo pogubili u prvom poluvremenu protiv Mađarske, protiv Crne Gore zaslužili smo bar bod. Na mene mogu da prave pritisak koliko god hoće, mogu da izdržim sve. Ne pravite pritisak na klince, koji ne igraju u klubu, pa dođu ovde i igraju i ovako igraju protiv Srbije. Niko nije imao snagu i moć pre mene da kaže da se anapravi ovakav rez i ubace mladi igrači. Da li ću ja biti ovde ili ne, totalno je nebitno. Sutra ću naći novi klub. To je odgovor za sve stručnjake koji su u bekstejdžu, za gospodu. Meni je savest čista. Čistog obraza izlazim iz svega. Ti što se kriju iza, oni će tamo i ostati. Veći sam Bugarin nego ti što su Bugari, da znate“, rekao je Krstajić.
Selektor Bugarske se zahvalio publici koja je podržala reprezentaciju u teškom meču protiv Srbije, koji je završen bez pobednika. Kvalifikacije za EVRO biće nastavljene u septembru, a Bugarska zauzima pretposlednje mesto sa dva osvojena boda iz četiri utakmice.
Selektor Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
SPORT
Srbija je imala više sreće nego pameti, svestan je toga i Piksi: „Bod je veliki“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala