- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je imala više sreće nego pameti, svestan je toga i Piksi: „Bod je veliki“

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor Dragan Stojković Piksi
Selektor Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije je pukom srećom i fantastičnim udarcem Darka Lazovića u 96. minutu uspela da šokira Bugare (1:1) i otkine im dva boda u četvrtom kolu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine. Da je igra Orlova bila loša i za zaborav, svestan je i kormilar nacionalnog tima Dragan Stojković.
Bez ikakvog razmišljanja najgore izdanje Srbije pod komandom Piksija. Počev od debija preko Irske koji je bio rolerkoster sa srećnim krajem, kroz odlično odrađene kvalifikacije za Mundijal i mečeve u Ligi nacija, a onda debakl na Mundijalu u Kataru, meč u Razgradu pokazao je koliko je Srbija nemoćna bez Mitrovića, Vlahovića i Luke Jovića.
Mučili su se Tadić i drugovi da bilo šta iskreiraju. Imali su od 48. minuta gol zaostatka na Ludogorec areni, da bi ih iznenađujućeg poraza od slabijeg rivala spasio Darko Lazović koji je raspalio po lopti po ulasku u šesnaesterac Bugara, a ona je završila tamo gde i treba – u mreži!
Radost zbog boda koji je veliki kao kuća, ali i briga zbog izuzetno lošeg izdanja našeg nacionalnog tima. Ipak, treba uzeti u obzir da je kraj sezone, da su igrači preumorni od zgusnutog kalendara i da su noge „teške“.
Mladen Krstajić  - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2023
SPORT
Krstajić poslao poruku „gospodi“ koja ga smenjuje: „Veći sam Bugarin od vas“
Isto tako treba biti realan i priznati da je Bugarska po kvalitetu daleko ispod Srbije, nevezano za ogromnu razliku na FIFA rang listi. Tim Mladena Krstajića je do meča sa Orlovima, čiji je bio selektor na Mundijalu 2018. godine, imao samo bod iz mečeva sa Mađarskom, Crnom Gorom i Litvanijom (remi), zbog čega je uloga apsolutnog favorita pripala Srbiji, što se na terenu apsolutno nije videlo.
Srećniji kraj izvukla je Piksijeva Srbija po ko zna koji put. Mučili su se Orlovi i protiv Jordana, da bi u preokretu došli u samom finišu preko dvostrukog strelca Dejana Joveljića, a sada je i protiv Bugara Fortuna bila na njihovoj strani.
„Kako je moglo da se završi, ovo je veliki bod za nas. Teška utakmica, to smo i očekivali. Svi su govorili da je to mlad tim, ali sam znao da će da bude teško. Bilo je grešaka u lakim pasovima, što je otežavalo našu igru“, izjavio je Piksi za kameru RTS-a i nastavio:
„Dosta igrača je van forme, jer je kraj sezone, ali vas to niko ne pita. Kada izađete na teren morate da date sve od sebe. Odigrali smo tri utakmice, dve na strani i jednu kod kuće, osvojili smo sedam bodova. Bio bih zadovoljniji da smo pobedili, ali s obzirom na kadrovske probleme zadovoljan sam“, zaključio je kormilar Orlova.
Srbija je trenutno drugoplasirani tim Grupe G sa sedam bodova koliko ima i prvoplasirana Mađarska zbog bolje gol razlike. Crna Gora je treća se četiri boda, sledi Bugarska sa dva i Litvanija koja ima samo jedan bod iz tri odigrana susreta.
Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine biće nastavljene u septembru, kada Srbija na Marakani dočekuje Mađarsku.
Srbija i Bugarska - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
SPORT
Srbija čudom izbegla poraz u Bugarskoj!
Žan Filip Kraso  - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
SPORT
Zvezda dovela napadača – da li će joj se konačno posrećiti?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala