- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Dete pokazuje srednji prst, a majka se smeje – šta se, ljudi, sa nama desilo?“

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
Pratite nas
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović bio je ljut na konferenciji za medije posle poraza od Crvene zvezde u četvrtoj utakmici finala ABA lige. Posebno je govorio o atmosferi u kojoj se igraju utakmice između naša dva najveća kluba.
Pokušao je Obradović da objasni da odnosi dva kluba nisu bili ovako otrovni pre 20 ili 30 godina.
„Gledao sam pre 15 dana NBA utakmicu našeg Nikole Jokića kome se svi divimo, ali baš posle te utakmice, nailazim na neki meč iz 1988. godine, igraju baš Crvena zvezda i Partizan. Bio sam igrač na tom meču. Tribine su bile pune, a navijači pola Partizanovi, pola Zvezdini. Skandira se titula Beogradu. Kako smo onda ljudi moji došli do ovoga? Šta je ovo u 2023. godini? Da li imamo neke eksperte".
Potom se poslužio jednim slikovitim primerom.
„Dolazimo danas na utakmicu, a dete ide zajedno sa roditeljima. Pljuje autobus i pokazuje srednji prst, a majka se smeje. Ko seje ovu mržnju? To je pitanje svih pitanja. "Preklinjem, molim ih da navijaju fer i sportski. To zaslužuju igrači i Partizana i Crvene zvezde".
Kada je sama utakmica u pitanju, Partizan se nije proslavio, dao je samo 56 poena.
„Mislim da smo bili strašno nervozni i odigrali smo jednu od najgorih utakmica. Mnogo sam srećan što ćemo petu utakmicu igrati u Areni i pozvao bih navijače Partizana da navijaju sportski. Nadam se da ćemo pričati posle utakmice. Nadam se onaj ko bude igrao bolju košarku, bez uticaja bilo kakvih faktora sa strane. Preklinjem navijače da navijaju fer, da se svaki igrač i član stručnog štaba Crvene zvezde oseti sigurno“, zaključio je Obradović.
Upitan je i trener Crvene zvezde Duško Ivanović o atmosferi i uvredama.
„Mi apelujemo pre svakog meča da publika nikoga ne vređa. To je teško napraviti. Ali naši navijači su pokazali ogroman korak napred, pokazali su čoveka koji je bacio upaljač i publika ga je sama izbacila. To je prvi, veliki korak“, zaključio je trener Zvezde.
Partizan i Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2023
SPORT
Zvezda odbranom pobedila Partizan i izborila majstoricu finala ABA lige!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala