- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Priča o ljubavi, borbi i prijateljstvu: „Gledam Novaka na vestima i ponosna sam na tebe“

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Endi Mari
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
Pratite nas
Dok se Novak Đoković borio za istorijsku 23. Grend slem titulu, Endi Mari igrao je finale čelendžere u Surbitonu iako bi da nije bilo povreda i njemu bilo mesto na Grend slemu, a ne na turniru nižeg ranga. Njegova supruga Kim gledala je Novakov meč,a potom Endiju uputila dirljivu poruku koja je postala lekcija o ljubavi i neiscrpnoj borbi.
„Velika četvorka“ bila bi daleko upotrebljiviji termin da Endi Mari tokom karijere nije naišao na velike prepreke u vidu povreda zbog koji je karijeru morao da nastavi sa veštačkim kukom.
Britanac je nastavio da se bori i igra,a u trencuima dok je Novak Đoković pisao istoriju i izborio rekordni 23. Grend slem trofej na Rolan Garosu Mari je uspeo da podigne trofej na čelendžeru u Surbitonu. Najveću podršku Britanac je imao u svojoj porodici, a supruga Kim na poseban način mu je čestitala.
„Gledam Novaka Đokovića na svim vestima, gledajući kako je on osvojio Rolan Garos, tako sam ponosna što se još uvek boriš na čelendžerima i nastavljaš naporno da radiš“napisala je Kim Endiju, a on je podelio poruku svoje supruge.
Iz te poruke Mari je izvukao sjajnu lekciju.
„Ne možete uvek da se poredite sa drugim ljudima i ljudima koji su uspešniji od vas. Verovatno sam to više naučio kako sam rastao. Dakle, bilo da osvojim još jedan grend slem ili osvojim čelendžere je vrhunac za mene sada, u redu sam s tim jer radim ono što volim da radim“, rekao je Mari.
Koliko je veliki šampion Britanac je dokazao i komentarišući Novakovu titulu jer je istakao da je srećan zbog svog kolege, ali pre svega prijatelja, kome je prethodnih godina bio jedan od najvećih rivala.
Bio sam srećan zbog Novaka u nedelju. Ono što je postigao je neverovatno. Mislim da kada pogledam unazad, činjenica da sam osvajao svoje slemove i Olimpijske igre i te događaje protiv tih igrača je briljantna i biću veoma ponosan na to“, poručio je Endi Mari.
Titula koju je osvojio u Surbitonu je za Britanca prva na travi posle sedam godina. Posle osvajanja trofeja na Vimbldonu 2016. godine slavni Mari nije uspeo da se vrati na puteve stare slave, ali predstavlja veliku inspiraciju za sve igrače jer se ne predaje.
Posebno je bio impresivan na startu godine kada je na Australijan openu odigrao nekoliko mečeva u pet setova u trajanju od po nekoliko sati. Nije se predavao, a očigledno to još uvek i ne namerava.
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
SPORT
Vilander izmislio novu trku – „Novak je najbolji ikada, ali najveći...“
Goran Ivanišević - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
SPORT
Legendarni Hrvat otvorio dušu: „Nije lako trenirati Đokovića“
Novak Đoković osvojio je 23. gren slem titulu na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
SPORT
Odmetnik po Dučiću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala