- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vilander izmislio novu trku – „Novak je najbolji ikada, ali najveći...“

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
Pratite nas
Mats Vilander bio je jedan od ljudi koji u prošlosti nisu imali mnogo reči hvale za Novaka Đokovića, ali iz godine u godinu poštovanje je raslo i danas čuveni švedski teniser veruje da je srpski as najbolji teniser svih vremena. Međutim, pod najboljim ne podrazumeva i najveći, a objasnio je i zašto.
Posle titule Novaka Đokovića na ovogodišnjem Rolan Garosu, srpski teniser dobio je čini se više poštovanja nego ikada pre, a reči hvale nizale su se danima od kolega i stručnjaka među kojima je bio i Mats Vilander.
Međutim, Šveđanin ima zanimljivu i drugačiju teoriju. On Novaka ne želi da naziva „najvećim svih vremena“ već najboljim, iako je do sada najviše pažnje pridavano toj čuvenoj trci o najvećem teniseru u istoriji.
„Osvojio je najveći broj grend slem titula, najveći broj masters turnira kao i najveći broj titula što znači da je najkonstantniji igrač poslednjih 15 godina. Ne volim izraz „GOAT“ iako vidim jednog ovde (misli na Novaka). Voleo bih da ga zovem „BOAT“ odnosno najboljim svih vremena jer kada kažemo „GOAT“ mnogo više stvari dolazi u to nego sam sport i mislim da ne treba da razdvajamo „veliku trojku“ (Federer, Nadal, Đoković) kada dođe do pitanja ko je najveći ikada. Ali najbolji ikada? Imamo ga ovde, to je Novak Đoković“, rekao je Vilander.
Osvajanjem 23. Grend slem trofeja Novak je prestigao Rafaela Nadala koji je ostao na 22 i pitanje je kada će ponovo moći da izađe na teren. Rodžer Federer sa profesionalnom karijerom završio je u trenutku kada je imao 20 Grend slemova.
Srpski as uskoro će imati priliku da dodatno poveća svoj rekord jer će na predstojećem Vimbldonu bez sumnje biti prvi favorit za trofej.
Goran Ivanišević - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
SPORT
Legendarni Hrvat otvorio dušu: „Nije lako trenirati Đokovića“
Novak Đoković osvojio je 23. gren slem titulu na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
SPORT
Odmetnik po Dučiću
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
SPORT
Nadal po drugi put čestitao Đokoviću – „A, izgledalo je nemoguće“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala