- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvati o Modriću i Đokoviću: „Sportisti sa ovih prostora ne mogu da budu najbolji svih vremena“

© AFP 2023 / STUART FRANKLINLuka Modrić
Luka Modrić - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
Pratite nas
Hrvatski „Večernji list“ nije zadovoljan listom najboljih fubdalera svih vremena koju je napravio „442“ jer je Luka Modrić na 28. mestu, a svog čuvenog fudbalera Hrvati su uporedili sa Novakom Đokovićem.
Impresivnu karijeru ima Luka Modrić, a Hrvati i dalje ne znaju da li je on odigrao poslednji meč za reprezentaciju. Ipak, Modrić je za njih sinonim za fudbalsku zvezdu i smatraju ga mnogo važnim svetskim fudbalerom pa ih je tako naljutila lista „442“ na kojoj se nalazi 50 najboljih fudbalera svih vremena.
„Pa dobro, za Boga miloga! Pitate se sigurno, gde je na FFT listi smešten Luka Modrić ako ga nema među dvadeset najboljih? Evo i odgovora: tek na 28. mestu! Ispred njega još su Ronaldinjo, Jašin, Ćavi, Inijesta, Barezi, Karlos Alberto i Roberto Bađo. Da, naša Zlatna lopta i najbolji i najuspešniji fudbaler kog smo ikada imali jedva je ušao među najboljih trideset“, piše u tekstu.
Hrvati su našli zanimljivo poređenje i tako nahvalili Novaka Đokovića, a ono što je još važnije primetili da srpski as ima loš tretman u zapadnim medijima.
„Kako uopšte objasniti ovakav izliv „objektivnosti“ prema Modriću, osim onim istim sindromom koji zapadni svet ima i prema 23-strukom osvajaču teniskih Grend slemova Novaku Đokoviću; nikada sportista sa ovih prostora, koliko god veličanstven i sportski uspešan bio, neće tamo dobiti afirmaciju koju zaslužuje – da je najveći svih vremena“, zaključuje se u tekstu portala „Večernji list“.
Teško da bi se Modrić mogao zvati najboljim svih vremena, ali je jasno šta su Hrvati hteli da kažu ovim poređenjem. Najbolji primer za Novaka bio je odmah posle njegovog osvajanja Rolan Garosa kada je u „Gardijanu“ osvanuo tekst Bena Brembla da srpski as ne može biti najveći svih vremena u kom se navode krajnje apsurdni razlozi.
Kolubara Lazarevac - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
SPORT
Preokret: Sud u Lozani poništio odluku FSS za radost u Lazarevcu?
Navijači Rumunija - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
SPORT
Rumuni platili cenu zbog „Kosovo je Srbija“ usred Prištine – „Morali smo da im kažemo“
Hrvatska - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
SPORT
Hrvatima nije pomogao „kordon“ – brine ih i jedna krupna odluka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala