- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvatima nije pomogao „kordon“ – brine ih i jedna krupna odluka

© AP Photo / Peter DejongHrvatska
Hrvatska - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
Pratite nas
Hrvatska je posle slabijeg izvođenja jedanaesteraca u Roterdamu poražena od Španije u finalu Lige nacija. Izabranici selektora Zlatka Dalića nisu uspeli da se domognu prvog trofeja u pomenutom takmičenju, a u tome im nije pomogao ni svojevrsni „kordon“ koji su neretko pravili oko sredine terena.
Znali su Modrić, Perišić, Brozović i ostali asovi Hrvatske koliko ih težak zadatak čeka i koliko je Španija ozbiljna prepreka na putu ka trofeju.
Vešto je Dalić skovao plan da većinu vremena ekipa provede zgusnuta, zbijenih redova sa presingom na majstore fudbalske igre kakve u svojim redovima poseduje Španija.
Defanzivci Erlić i Šutalo bila su jedina dvojica koja nisu u liniji, jer su bili prvi od gola Livakovića, dok su Juranović, Pašalić, Kramarić, Modrić, Brozović, Kovačić, Ivanušec i Perišić na sredini formirali „kordon“.
Svesno su prepustili posed lopte „crvenoj furiji“, koja je imala čak 21 šut, naspram 12 hrvatskih. Ipak, Livaković i Simon su bili na visini zadatka i ostali su nesavladani.
Neretko se tokom susreta na stadionu Fejnorda De Kajpu, popularnom Tiganju, nalazilo po osam igrača u liniji, s minilanim izletanjima za šta rešenje nisu imali Morata, Asensio, Gavi i ostali posle 90 minuta regularnog tima, kao ni posle produžetaka.
Usledili su penali posle kojih su Španci imali više sreće i koncentracije i na kraju su osvojili trofej.
Ono što možda i više brine Hrvate od samog poraza posle penal lutrije u finalu Lige nacija jeste budućnost vremešnog majstora fudbalske igre Luke Modrića, koji je poručio da je doneo odluku da li će i dalje igrati za nacionalni tim.
„Odlučio sam da li ću ubuduće igrati za Hrvatsku, ali neću sad o tome. Jednostavno, ne želim“, rekao je Luka Modrić okupljenim novinarima u miks-zoni.
Prema proceni španske Marke, Modrić će se oprostiti od „kockastih“ i posvetiće se igranju za Real Madrid, s obzirom na to da je ušao u 38. godinu.
„Njegovo lice posle utakmice i to što čuva trenutak da saopšti odluku, upućuje da je u Roterdamu verovatno završio sa igranjem za reprezentaciju Hrvatske posle 17 godina“, navodi se u tekstu objavljenog na stranicama sportskog madridskog lista Marka.
Španci su osvajanjem Lige nacija uspeli da se domognu svih trofeja, od titule prvaka Starog kontinenta do pehara namenjenog osvajaču Mundijala. Hrvati su drugi, treća je Italija koja je posle izuzetno uzbudljivog meča u Enšedeu pobedila Holandiju rezultatom 3:2.
Hrvatska i Španija - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2023
SPORT
Hrvatima penali došli glave – Španija osvojila Ligu nacija
Hrvatski fudbaler Nikola Vlašić - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2023
SPORT
„Pravili se Englezi“, ali je stigla presuda – moraće da pošalju milione u Moskvu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala