- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Preokret: Sud u Lozani poništio odluku FSS za radost u Lazarevcu?

© Foto : Printskrin/Kolubara Lazarevac/InstagramKolubara Lazarevac
Kolubara Lazarevac - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
Pratite nas
Sud za sportsku arbitražu u Lozani poništio je odluku Fudbalskog saveza Srbije o oduzimanju devet bodova Kolubari, saznaje Sport klub. To sa sobom povlači promenu da Lazarevčani imaju povod za slavlje, jer prema najnovijim dešavanjima ostaju članovi Superlige iz koje su prethodno ispali?!
Kolubara će bar do 21. jula ostati član srpskog fudbalskog elitnog društva, kada će biti saopštena konačna odluka.
Ovakvim epilogom uneta je totalna pometnja i haos u već konfuzni srpski fudbal, s obzirom na to da Superliga koja broji 16 članova, trenutno ima 17 klubova.
U slučaju da konačna odluka bude da se Kolubari vrate oduzeti bodovi, postavlja se pitanje ko će ispasti i da li će „žrtva“ biti Radnik iz Surdulice, odnosno da li će se pomenuti klub preseliti u Prvu ligu Srbije.
Podsetimo, FS Srbije oduzeo je bodove Lazarevčanima zbog navodnih nameštenih mečeva na šta se klub žalio prvo Disciplinskoj komisiji koja ih je odbila u dva navrata.
Kako Kolubara nije htela da se pomiri s takvim ishodom, tvrdeći da ne postoje čvrsti dokazi da su bilo šta radili van terena, poručili su javnosti da će pravdu potražiti na sudu za sportsku arbitražu u Lozani, što se kasnije i dogodilo.
„Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani doneo je odluku kojem je usvojio zahteve FK Kolubara, čime je suspendovao sramne odluke disciplinskih organa i naložio FSS da se uzdrži od sprovođenja takvih odluka. Koristim ovu priliku da se zahvalim advokatima Filipu Blagojeviću i Urošu Balcinu na posvećenosti i odlično obavljenom poslu“, rekao je predsednik FK Kolubara Dragiša Urošević.
Prema informacijama do kojih je došao Sport klub, ta odluka je stopirana, a prema tome Kolubara za sada ostaje član Superlige.
Navijači Rumunija - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
SPORT
Rumuni platili cenu zbog „Kosovo je Srbija“ usred Prištine – „Morali smo da im kažemo“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala