- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ultimatum Bugara – Krstajiću se drma klupa pred Srbiju

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaMladen Krstajić
Mladen Krstajić  - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
Pratite nas
Mladen Krstajić selektor Bugarske našao se pod velikim pritiskom i mogao bi da dobije otkaz pre meča sa Srbijom koji je zakazan za 20. jun u Razgradu. Naime, prema pisanju bugarskih medija, u slučaju da ne pobedi Litvaniju, njemu je spremna zamena.
Portal „Topsport.bg“ objavio je tekst u kojem navodi da je spremna zamena Mladenu Krstajiću na klupi Bugarske u slučaju da njegova selekcija ne osvoji tri boda na gostovanju u Kaunasu. Ni remi ne bi bio po meri, u tom slučaju povratnik Georgi Ivanov uskočio bi kao prelazno rešenje.
Pomenuti portal navodi da će popularni Gonzo sasvim sigurno sedeti na klupi Bugarske protiv Srbije za tri dana u slučaju da Krstajić ne ispuni očekivanja.
Krstajić je očajno startovao sa Bugarima i u dva uvodna meča na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo izgubio je u oba navrata. Prvo od Mađarske s ubedljivih 3:0 u gostima, a zatim je usledilo razočaranje i poraz od Crne Gore na svom terenu.
Sada u Razgrad stiže favorizovana Srbija, koju je svojevremeno Krstajić vodio na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.
Ipak, prema informacijama i tvrdnji portala „Topsort.bg“ lako može da se desi da Bugari promene selektora do tog meča i da vrate Georgija Ivanova kog je Krstajić nasledio, a koji trenutno radi kao tehnički direktor u Fudbalskom savezu Bugarske.
Ultimatum je stavljen iz više razloga, pošto Bugari imaju velike ambicije što su najavili na startu kvalifikacija kroz reči predsednik FS Bugarske Borislava Mihajlova, posle čega su usledili loši rezultati na čelu sa bivšim defanzivcem Partizana kom je poverena uloga selektora.
Dvoboj Litvanije i Bugarske, dva davljenika u Grupi G, mogao bi da bude presudan za onog ko izgubi, s obzirom na to da će praktično već posle tri kola kvalifikacija ostati bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.
Da li će Krstajić biti na klupi Bugarske u Razgradu za meč sa Srbijom 20. juna, biće poznato već oko 17 časova ove subote, s obzirom na to da meč sa Litvanijom startuje od 15 sati.
Podsetimo, Srbija je u petak uveče u Beču odigrala prijateljski meč sa Jordanom, i na kraju je posle preokreta slavila protiv daleko slabijeg rivala golovima Dejana Joveljića.
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
SPORT
Joveljić jedini i veliki „dobitak“ Srbije iz Beča
Navijači Rumunija - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
SPORT
Rumuni poručili u Prištini: „Kosovo je Srbija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala