- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rumuni poručili u Prištini: „Kosovo je Srbija“

© Foto : DANIEL MIHAILESCUNavijači Rumunija
Navijači Rumunija - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
Pratite nas
Tokom fudbalske utakmice između reprezentacije samoporoglašenog tzv. Kosova i Rumunije u Prištini, Srbija je dobila veliku podršku od gostujućih navijača. Rumuni su jasno istakli mišljenje, skandirali „Kosovo je Srbija“ na stadionu Fadilj Vokri, a onda su izbačeni sa istog.
Razlozi za izbacivanje navijača reprezentacije Rumunije bio je upravo prethodno naveden slogan, ali i to što su palili baklje i ubacivali ih na teren tokom kvalifikacionog meča za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Nemačkoj.
Rumunija je dobila 600 karata za ovaj duel, ali se u Prištini našlo oko 100 navijača. Dovoljno da iskažu svoj stav. Jasno i glasno.
Glasni su bili i domaćini koji su zviždali rumunskoj himni pred početak meča i na taj način pokazali nepoštovanje.

„Neprijateljski doček. U trenutku intoniranja državne himne Rumunije, preko 10.000 gledalaca patetično je zviždalo našu himnu“, piše izveštač rumunskog portala Gsp.ro.

Rumunski mediji pišu da su navijači Rumunije pušteni na stadion tek u drugom poluvremenu, kao i da zbog skandiranja „Kosovo je Srbija“ Rumunija može da bude kažnjena čak i time da igra pred praznim tribinama u narednoj utakmici ili utakmicama, jer ovo nije prvi put da su njeni navijači iskazali ovakav stav.
Navodno bi Fifa mogla da reaguje i kazni Rumuniju. Možda već za duel protiv Izraela 9. septembra.
Inače, utakmica je završena rezultatom 0:0, a Amir Rahmani je istakao da je loš teren uticao na igru njegovog tima na stadionu Fadilj Vokri.
Čak se javio i čuveni fudbaler Adrijan Mutu i negativno prokomentarisao uslove i teren na kom se igrao duel. Opisao je sve kao neočekivano u 2023. godini“.
Fudbaleri Rumunije - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
SPORT
Rumuni uputili poruku iz Beograda pred put u Prištinu: „Izmišljena država i lažirani fudbal“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala