- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poslednji fudbalski vitez i prvi koji je rekao „ne“ arapskim parama

© AP Photo / Robert PerryLuka Modrić proslavlja gol Hrvatske protiv Škotske
Luka Modrić proslavlja gol Hrvatske protiv Škotske - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
Pratite nas
Hrvatski fudbalski veteran Luka Modrić još jednom je oduševio svet odlukom da bude prvi koji će reći „ne“ arapskim avionima, kamionima, milionima. U trenutku da se vodeće zvezde na zalasku karijere rukovode politkom da zgrnu još love za odlazak na Bliski istok, 37-godišnji vezista je odlučio da ostane veran Realu.
Kristijano Ronaldo prvi je povukao nogu i rekao zbogom ozbiljnom fudbalu zarad stotina miliona koje su pod njega bacili prebogati vlasnici Al Nasra.
Nije prošlo ni godinu dana, a njegovim stopama krenuo je njegov nekadašnji saigrač Karim Benzema, koji je prihvatio astronomskih 200 miliona evra za dve sezone, potpisavši, do tog trenutka, nezamisliv ugovor, gde je druga strana bila ne klub Al Itihad za koji će igrati, već Ministarstvo sporta Saudijske Arabije.
Od njih će za dve godine inkasirati impozantnih i vrtoglavih 200 miliona evra. Stopama golgetera Reala nastavili su Ngolo Kante, na istom putu je i Vilfred Zaha iz Kristala Palasa i jasno je da će mnogi poći tim putem zarad zova arapskih para. Ali, među njima nije i poslednji fudbalski vitez Luka Modrić.
Prema informacijama iz Španije i fudbalskog insajdera Đanluke Di Marcija, Hrvat je odbio 200 miliona za trogodišnju vernost Arapima i ostaće na „Santijago Bernabeu“.
Koliko je veliki taj mali fudbalski čarobnjak Modrić koji na najvećoj fudbalskoj sceni traje bezmalo 20 godina, a i dalje mu mnogo mlađi, spremniji i brži ne mogu apsolutno ništa.
Ma, ne mogu ni da mu priđu, a kamoli da mu uzmu loptu. Zato je Luka Modrić unikat. Prethodnih dana provejavaju i informacije da je „na slepo“ potpisao novi jednogodišnji ugovor sa kraljevskim klubom, što znači da će ostati veran Realu do juna 2024. godine.
I da se razumemo, jasno je da je Modrić do sada zaradimo mnogo para, ali teško da bilo ko u vremenu u kom živimo, može tako (o)lako da odbije zov arapskih aviona, kamiona, miliona. Složićete se, zar ne?
Tri godine, 200 miliona evra. Gotovo 99 odsto ljudi mi reklo „da“, ne i Luka Modrić poslednji fudbalski vitez koji brani čast teranja lopte na Starom kontinentu.
Nesumnjivo je da će egzodus zvezda u Saudijsku Arabiju pobošljati kvalitet fudbala na Bliskom istoku, ali će ostati upamćeno da je Luka Modrić, koji u nedelju igra finale Lige nacija sa Hrvatskom protiv Španije (20.45), bio prvi koji je pokazao da su ljubav i vernost jači od astonomskih cifara i para kojim mašu prebogati Arapi.
Mladen Krstajić  - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
SPORT
Ultimatum Bugara – Krstajiću se drma klupa pred Srbiju
Futbol. RPL. Matč Nižniй Novgorod - Soči - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
SPORT
Čuveni Rus u Subotici – rekorder ruske Premijer lige novi trener Spartaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala