- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čuveni Rus u Subotici – rekorder ruske Premijer lige novi trener Spartaka

© Sputnik / Grigoriй Sokolov / Uđi u bazu fotografijaFutbol. RPL. Matč "Nižniй Novgorod" - "Soči"
Futbol. RPL. Matč Nižniй Novgorod - Soči - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
Pratite nas
Čuveni ruski fudbaler Aleksandar Keržakov zvanično je novi trener subotičkog Spartaka. Ugovor je potpisan na godinu dana s mogućnošću da se saradnja produži na dodatnu sezonu ako obe strane budu zadovoljne.
Za one koji ne znaju o kakvom se igraču radilo, dovoljan je podatak da je Keržakov za reprezentaciju Rusije odigrao čak 91 utakmicu i postigao 30 golova, a i dalje važi za najefikasnijeg fudbalera u istoriji tamošnjeg fudbala, pošto je u Premijer ligi postigao 233 pogodaka.
Kao igrač najveći deo karijere proveo je u Zenit iz Sankt Petergburga, dve godine je proveo i u Sevilji, još dve u moskovskom dinamu, a jednu na pozajmici u Cirihu.
Legendarni fudbaler je počeo kao selektor ruske U17 selekcije, vodio je i U18 i U19 ekipe pre no što je ušao u klupski fudbal kao šef struke Toma iz Tomska.
Potom je bio trener Nižnjeg iz Novgoroda i kiparske Karmiotise.
Interesantno je da ovo nije prvi put da će Rus voditi Spartak iz Subotice, zato što je na klupi ovog tima ranije sedeo Andrej Černišov.
Moguće da je upravo on dao dobre preporuke Keržakovu kada je Spartak u pitanju, a možda i preporuke Spartaku kada je Keržakov kao trener u pitanju.
Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2023
SPORT
Joveljić jedini i veliki „dobitak“ Srbije iz Beča
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala