- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ponizili su ga, a onda je još jedan Srbin pokorio Rolan Garos: „Mogli ste da osetite Novakov duh“

© AFP 2023 / PHILIPPE DESMAZESSrpski košarkaški trener Saša Obradović
Srpski košarkaški trener Saša Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
Pratite nas
Srpski stručnjak Saša Obradović ispisao je istoriju sa Monakom, sa kojim je na specijalno preuređenom stadionu „Filip Šatrije“ na Rolan Garosu, pobedio Levaloa 3:0 u finalnoj seriji, čime su Kneževi došli do prve titule u svojoj istoriji.
Monako je vodio 2:0 u seriji, te je stadion „Filip Šatrije“ preuređen u košarkaški teren na kom je odigrana treća utakmica u kojoj je kao pobednik izašao Monako rezultatom 92:85.
Ubedljivom i dominantnom igrom četa Saše Obradovića koja je bila učesnika Fajnal-fora Evrolige u Litvaniji, stigla je do prve titule prvaka Francuske.
Posle Novaka Đokovića koji je pokorio Francusku na tom istom mestu, još jedan Srbin je ispisao istoriju.
I nije Obradović propustio priliku da posle fantastičnog uspeha i rezultata sa Monakom, pomene velikog šampiona Novaka Đokovića.
„Mogli ste da osetite duh šampion Rola Garosa - GOAT Noleta. Monako je šampion. Hvala vam momci za neverovatnu sezonu“, poručio je Saša Obradović, trener Monaka na društvenoj mreži Tviter.
Kneževe su do trijumfa nad ekipom Levaloa za koju nastupa prvi pik prestojećeg NBA drafta Viktor Venbanjama, predvodili Džordan Lojd i Džeron Blosomgejm sa po 22 ubačena poena.
Pratio ih je Okobo sa 16, dok je s druge strane potencijalno buduća zvezda svetske košarke Venbanjama kog su nedavno izabrali San Antonio Sparsi ubacio 22 poena uz sedam skokova.
Kada je u pitanju sezona Saše Obradovića na klupi Monaka on je definitivno načinio čudo, ali je iz krajnje neshvatljivih razloga ostao uskraćen za priznanje, odnosno to da bude imenovan za najboljeg ili bar među najboljim trenerima Francuske zbog svega što je uradio, a uradio je mnogo toga.
"Mislim da bismo mogli da pričamo o priznanju koje dobijaju treneri. Nisam bio ni blizu da budem trener godine u Francuskoj. Kako to objašnjavate? Uz svo poštovanje Loranu Vili i drugima, kako to da nisam ni blizu da budem izabran? Zašto sam tako izostavljen? Kakav je ovo stav? Da li zato što sam Srbin? Ko može da mi objasni ovo posle onoga što smo radili ove dve godine, moj stručni štab i ja", poručio je nedavno Saša Obraodović, koji je posle napuštanja Crvene zvezde ponovo seo na klupu Monaka.
Aleksandar Vezenkov - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
SPORT
Tradicionalni haos u Atini /video/
Željko Obradović, Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
SPORT
Zvezda ušla u crveno, Partizan blizu cilja – Ivanović i Obradović složni oko jedne stvari
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala