- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tradicionalni haos u Atini /video/

© AFP 2023 / Pedja MilosavljevicAleksandar Vezenkov
Aleksandar Vezenkov - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
Pratite nas
Četvrta utakmica finalne serije grčkog prvenstva u košarci u OAKA areni, pretvorila se u pakao, koji je okončan prekidom u režiji rezigniranih navijača Panatinaikosa jer su gubili od najvećeg rivala rezultatom 63:35 krajem treće deonice.
Tada je na scenu stupilo navijačko bezumlje, pošto je sa tribina poletelo sve što im se našlo pod rukom, a glavni sudija bio je primoran da učini jedinu logičnu stvar – da prekine meč.
Grčki mediji uveliko pišu da će Olimpijakos posle tradicionalnog haosa u Atini odbraniti titulu prvaka Grčke, do koje bi verovatno stigao i zasluženo na parketu da nije usledio prekid.
Baklje, stolice, poletele su s tribina ka terenu na tačno dva minuta i 26 sekundi pre kraja treće deonice. Tada su se košarkaši dva tima uputili ka terenu i više se nisu vraćali.
Olimpijakos je u tom trenutku imao ogromnu prednost, rezultat je bio 35:63 i jasno je kakav scenario je čekao košarkaše Panatinaikosa, čiji navijači nisu mogli da se pomire sa novim debaklom.
Već na samom startu utakmice Olimpijakos je posle nerešenih 7:7, uspeo do kraja da se odlepi na devet poena prednost, a rezultat na semaforu bio je 24:15 u korist gostiju iz Pireja.
Kako je vreme u OAKA areni odmicalo, tako je rasla prednost crveno-belih u čijim redovima su najefikasniji bili MVP Evrolige - Bugarin Saša Vezenkov i Piter sa po 11 ubačenih poena.
Nisu to želeli da prihvate najvatreniji navijači Panatinaikosa koji su počeli da pale baklje po dvorani i da iste ubacuju na teren, takođe su čupali stolice i bacali iz, zbog čega je meč prekinut i po svemu sudeći neće biti nastavljen. To će rezultirati time da Olimpijakos sačeka zvaničnu potvrdu da je ponovo šampion Grčke i to ukupnim trijumfom 3:1 u finalnoj seriji.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
SPORT
Specijalci u oklopnom vozilu evakuisali Jokića – dve osobe ranjene /video/
Alen Smailagić i Željko Obradović - KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2023
SPORT
Partizanov tihi heroj o kiši, zakucavanjima i meč lopti: „Mirna glava, idemo na pobedu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala