- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Savićević automobilom krenuo na sahranu Berluskonija: „Bio mi je kao drugi otac“

© AP Photo / GIULIO BROGLIOLegendarni fudbaler Dejan Savićević
Legendarni fudbaler Dejan Savićević - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
Pratite nas
Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević izjavio je da je mnogo voleo Silvija Berluskonija i dodao da će prisustvovati sahrani bivšeg predsednika Milana, prenosi „Gazeta delo Sport“.
Berluskoni je preminuo pre dva dana u 87. godini, a biće sahranjen ove srede na „Pjaci Duomo“ u Milanu.

„Berluskoni mi je bio kao drugi otac. Deluje kao velika i preterana rečenica, ali istina je. Osetio sam da me voli, da me poštuje, branio me je. Čak i previše. Voleo je on mene, a voleo sam i ja njega. Oprostiću se poslednji put od njega“, rekao je Savićević i otkrio da je na Berluskonijevu sahranu krenuo automobilom.

„Razgovarao sam sa Danijeleom Masarom i rekao mu da mogu da dođem avionom, ali on me je savetovao da sačekam sa tim planom, jer je se radi o državnoj sahrani, da postoje pravila i ograničenja za bezbednost. U tom trenutku sam krenuo autom iz Podgorice u Milano. Danas ću i ja biti na Duomu, to nisam mogao da propustim“, dodao je Savićević, koji je od 1992. do 1998. igrao za ekipu Milana.
Silvio Berluskoni, Milan - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
SPORT
Besmrtni vitez koga nije izdao crnogorski „genije“
Savićević je potom nastavio da hvali Berluskonija.
„Grešio sam, ali on bi sve sredio i rekao mi da ostanem miran, da budem strpljiv. Jednom sam protiv Anderlehta odbio da ostanem na klupi, trener Fabio Kapelo je bio ljut. Berluskoni se saglasio sa Fabijom, ali je rekao i da Dejan mora da se razume, da je on šampion i da pati jer ne igra“, otkrio je predsednik FSCG.
Dejo se prisetio i finala Lige šampiona 1994. godine kada je Milan u Atini pobedio Barselonu rezultatom 4:0.
„Prošlo je skoro trideset godina, ali istina je da određene stvari, određene emocije nikada ne zaboravite. Igrali smo protiv Barselone, bili smo autsajderi, osuđeni na propast. A umesto toga pobedili smo sa 4:0. Berluskoni me je zvao pre utakmice i rekao: 'Dragi Dejane, kažu da si genije. Pa, pokaži mi protiv Barselone'. Bilo je to možda i najlepše finale. I kad pomislim na taj gol uvek mi padne na pamet moj Milan, Berluskoni. Postali smo takvi, jer je on bio tu - naš veliki predsednik“, zaključio je Dejan Savićević.
Dobrivoje Tanasijević, Den Tana u studiju Sputnjika - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
SPORT
Den Tana otkriva za Sputnjik detalje druženja sa Berluskonijem: „Pitao je suprugu – šta rade ovi ljudi?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala