- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikad niko nije bio veći favorit – da li je to mač sa dve oštrice?

© AP Photo / Alastair GrantErling Holand, Pep Gvardiola
Erling Holand, Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2023
Pratite nas
Mančester siti i Inter igraju od 21 sat u Istanbulu finale Lige šampiona, a prvak Engleske u poslednju utakmicu sezone ulazi kao izraziti favorit.
Kvota na kladionicama da će Siti prvi put u istoriji kluba postati prvak Evrope je samo 1.25, a na Interovu četvrtu titulu koeficijent je 4.00. Kvota da će „Građani“ Pepa Gvardiole utakmicu rešiti u svoju korist u 90 minuta je 1.50, a na Inter oko 7.
Anketa
Ko će osvojiti Ligu šampiona?

U poslednjih 19 sezona, otkako postoje podaci o kvotama, niko nije bio veći i izrazitiji favorit u finalu Lige šampiona od Mančester sitija protiv Intera.

Do sada je najveći favorit bila Barselona u finalu protiv Juventusa 2015. godine, kada je kvota da će Mesi i društvo osvojiti takmičenje bila oko 1.30. Na kraju je Barselona i opravdala ulogu favorita i slavila sa 3:1 pod vođstvom Luisa Enrikea.
Najveće iznenađenje u finalnim utakmicama napravio je Čelsi koji je 2012. godine slavio protiv Bajerna i to na njegovoj Alijanc Areni u Minhenu. Kvota na londonski klub tada je bila 3.00.
Trener Mančester sitija Pep Gvardiola kaže da je san svih u taboru Sitija osvajanje Lige šampiona.
„Da bi mogao da ostvariš san, moraš da imaš opsesiju njime. Znamo koliko je ovo takmičenje važno, trudili smo se da treniramo najbolje što možemo, ekipa će morati da odigra maksimalno svih 90 minuta. Ako pogledamo istoriju takmičenja, Inter je veći od nas jer ima tri titule, ali to sad nije bitno. Sad je vreme za finale u Istanbulu“, rekao je Gvardiola.
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
SPORT
„Gvardiolina kletva“ – pravo proročanstvo ili glupost?
Trener Intera Simone Inzagi ističe da je predivan osećaj što je ekipa stigla do finala u Istanbulu.
„Ne želimo tu da stanemo, želimo da odigramo ovo finale na najbolji mogući način. Ko je favorit? Pa oni su najjača ekipa na svetu, ali nas je 11 i njih je 11 na terenu. Mi smo imali fantastičan put do finala i tu smo da igramo za pehar. Biće potrebno mnogo srca, hrabrosti i mirne glave da ostanemo u igri“, poručio je Inzagi.
Simone Inzagi - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2023
SPORT
Gazde, šta ćete sad?
Spomenimo na kraju i da će pravdu deliti najbolji svetski sudija Šimon Marčinjak, Poljak, koji je zimus sjajno sudio i finale Svetskog prvenstva u Kataru između Argentine i Francuske.
* Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala