- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Senzacija na Rolan Garosu – Beloruskinja poražena u spektaklu, pala i Brazilka

© AP Photo / ean-Francois BadiasArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
Pratite nas
Arina Sabalenka, beloruska teniserka, izgubila je u polufinalu Rolan Garosa posle neverovatnog meča i pobede Karoline Muhove, češke teniserke, rezultatom 7:6, 6:7, 7:5.
U drugom polufinalu Iga Švjontek nadigrala je Beatriz Maju Hadid iz Brazila sa 2:0 - 6:2, 7:6. Imala je teniserka iz Brazila šansu da odvede meč u treći set, ali je izgubila koncentraciju u taj-brejku drugog seta. Dakle, u finalu će igrati Švjontek i Muhova.
Ipak, prvo polufinale je bilo spektakularnije.
Teško da je u prethodnih nekoliko sezona viđen lepši tenis od onog kakav su igrale Arina Sabalenka i Karolina Muhova u polufinalu Rolan Garosa, iako se videlo da su obe dame u trećem setu izgubile snagu.
Beloruskinja je bila veliki favorit, ali je Čehinja najveća senzacija na turniru i bilo je jasno da može da igra na sve ili ništa i da nema šta da izgubi.
Nije bilo lakih prepuštanja poena niti brejkova, svaki poen obe su zaradile posle silovitog fizičkog napora, a neizvesnost je u prvom setu dostigla vrhunac kada je Muhova prva stigla do brejka. Sabalenka je odmah uzvratila i polufinalistkinje su zakazale taj-brejk.
Povela je češka teniserka u setovima, pomogle su joj Arinine greške, a onda je spektakularna borba usledila u drugom setu. Koliko god novca da je koštala karta za ovo polufinale vredelo je.
Herojski su se borile obe dame, u drugom setu su razmenile po dva brejka pa su tako ponovo morale u taj-brejk, a ovoga puta bila je bolja Beloruskinja koja je forhendima neiscrpno mučila protivnicu.
Čehinja je odgovarala i nastavila da igra fantastično i u trećem setu, ali se videlo da su obe izgubile dosta snage. Uprkos tome, i dalje su igrale kao će im finale biti jedno u karijeri.
Arina je aktivirala vinere, šetala Muhovu i povela sa 5:2. Taman kada se činilo da ima sve u svojim rukama i kada je stigla do meč lopte na servis Čehinje, Sabalenka ne uspeva da prelomi. Sjajna Muhova spasila je meč loptu forhend vinerom i potpuno se vratila u meč odnosno stigla do izjednačenja.
Beloruska teniserka nije uspela da se vrati u ritam, a onda su usledile dve duple-greške kojima je gotovo poklonila brejk protivnici i to u ključnom trenutku kada je Muhova posle toga trebalo da servira za meč.
Sigurna Čehinja iskoristila je priliku i napravila najveći uspeh karijere.
Miju Kato - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
SPORT
Pravda je dostižna – diskvalifikovana Japanka osvojila Rolan Garos
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
SPORT
Sedmo ili prvo finale – istorija ili mladost? Poznato kada Novak i Karlos igraju epsko polufinale
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
SPORT
Karlos pre 20 godina osvojio Rolan Garos – sada uči novog Karlosa: „Imamo plan za Novaka“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala