- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sedmo ili prvo finale – istorija ili mladost? Poznato kada Novak i Karlos igraju epsko polufinale

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
Pratite nas
Novak Đoković i Karlos Alkaras sastaju se u polufinalu Rolan Garosa u petak od 14:45.
Kada je Rafael Nadal shvatio da mora da odustane od svog omiljenog turnira, Karlos Alkaras kao da je zadao sebi zadatak da igra i za sebe i za svog 17 godina starijeg sunarodnika. Teniska publika dugo nije videla takvu dominantnu igru, preciznost i iznenadne drop-šotove, a protiv svega toga moraće da se izbori Novak Đoković.
Tek drugi međusobni duel u karijeri igraju Novak Đoković i Karlos Alkaras, u ovom trenutku dvojica najboljih tenisera koji svaki na svoj način deluju nepobedivo.
U finalu ima mesta samo za jednog od njih, a ko će to biti biće poznato posle duela koji je zakazan u petak u popodnevnim časovima mada je jasno da bi mogao da se oduži do večeri.
Srpski as bori se za svoj 23. Grend slem trofej, a teža prepreka na tom putu svakako će biti polufinale jer ga u finalu čeka bolji iz duela Saša Zverev - Kasper Rud, Bez uvrede, koliko god igraju sjajan turnir, Karlos je ostao na lestvici iza i Novak će bez sumnje ukoliko prođe Španca u finalu biti favorit.
Na jednoj strani biće Novak koji juri sedmo finale Rolan Garosa, na drugoj Karlos koji želi svoje prvo finale na pariskoj šljaci. Prvi i jedini put jedan protiv drugog igrali su prošle godine na Mastersu u Madridu, a momak iz Mursije je na tom putu pobedio i Novaka i Nadala.
Tada je Alkaras u trećem setu slavio u taj-brejku, a ukoliko do istog dođe na Rolan Garosu nema sumnje da ćemo gledati spektakl. Srpski as igra taj-brejkove iz snova, a od početka turnira odigrao ih je pet i svih pet dobio na maestralan način.
Furiozne partije mladog Španca stavljaju ga na mesto favorita, međutim on kao veliki šampion ne dozvoljava sebi da bude ispred Novaka koji je vlasnik 22 Grend slem trofeja i to je ono što ga već čini velikim igračem.
Pojavljivali su se Dominik Tim, Danil Medvedev, Saša Zverev, Stefanos Cicipas, pa onda i Andrej Rubljov, Kasper Rud, Holger Rune, ali zaista niko od mlađe i one još mlađe generacije nije pokazao to vanzemaljsko kao što je Alkaras.
Rodžer Federer se penzionisao i nije imao tu čast da igra protiv Karlosa, ali zato Novak može da iskoristi taj neverovatan trenutak i da odigra jedan od istorijskih mečeva protiv 16 godina mlađeg momka.
Sudar velikana starije i velikana mlađe generacije zakazan je za petak od 14:45, a ono što je gotovo sigurno je da će potrajati i zato uživajte u spektaklu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
SPORT
Karlos pre 20 godina osvojio Rolan Garos – sada uči novog Karlosa: „Imamo plan za Novaka“
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
SPORT
Kako će Novak protiv svog odraza u ogledalu?
Nemački teniser Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
SPORT
Zverev pobedio duhove prošlosti – kraj bajke za „Novakovu senku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala