- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Karlos pre 20 godina osvojio Rolan Garos – sada uči novog Karlosa: „Imamo plan za Novaka“

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
Pratite nas
Težak put Novak Đoković ove godine ima na Rolan Garosu, a najteži izazov ga je sačekao u polufinalu u kom igra protiv Karlosa Alkarasa. Iako je mladi Španac predstavljen kao favorit u ovom meču Karlos Ferero, Alkarasov trener, je obazriv i smatra da njegov učenik „stoji sa obe noge na zemlji“ jer zna ko je Novak.
Rolan Garos obeležio je karijeru Huana Karlosa Ferera, a tačno dve decenije nakon što je osvojio trofej na pariskoj šljaci sada vodi 20-godišnjeg Karlosa Alkarasa ka velikom uspehu.
Ispostavilo se da je Ferero posle sjajne igračke karijere krenuo pravim putem i da mu trenerski posao leži, mada mu je taj posao i olakšan je uči jednog od najtalentovanijih tenisera današnjice. Pred polufinalni meč Alkarasa i Đokovića Ferero je istakao da ni Karlos ni on ne misli da će taj meč biti lak.
„Novak je jedan od najboljih u istoriji i sigurno će igrati tako... Pronalaziće rešenja zato što zna kako igra Karlos. Đoković se neće predati ni kada je 6:2. Već je znao milion puta da okrene i dobije nemoguće mečeve. Ne očekujemo da pobedimo 6:1, 6:2, 6:2. Mi smo sa obe noge na zemlji i dobro znamo šta Nole radi već 20 godina“, poručio je Ferero koji je sa Novak igrao tri puta u karijeri i pobedio ga samo jednom.
Više puta se Španac sastajao sa Nadalom koga je pobedio dva i sa Federerom koga je pobedio tri puta.
Ferero veruje da je jedna od najbitnijih stavki u igri njegovog učenika da igra najbolje kada je najpotrebnije. Španac smatra da je momak iz Mursije potpuno spreman za polufinalni susret koji sa nestrpljenjem čeka ceo teniski svet.
„Radim sa njim pet godina i znam koji nivo tenisa može da pruži. Ono što me impresionira je nivo tenisa koji ima u važnim trenucima i protiv najboljih. Brzo je sazreo i još od kada je igrao čelendžere priča mi da je spreman da pobeđuje. Spreman je da uradi velike stvari u tenisu. Ima velike ciljeve i veruje da može da pobedi bilo koga, jasno je da veruje u sebe. Moramo da verujemo i mi u Karlosa da može do drugog grend slema“, naveo je Ferer.
U javnosti vlada narativ da je Alkaras veći favorit, ali Ferero smatra da u tom meču neće biti favorita.
„Mislim da u ovom meču nema favorita. To je sudar dvojice najboljih na svetu. Đoković ima mnogo više iskustva u ovakvim duelima, osvojio je 22. gren slem titule, ali u isto vreme Karlos se spremao za ovakve mečeve. Znamo da će biti neizvesno i da će se Novak boriti do poslednje loptice. Naravno da imamo plan šta da uradimo i pokušaćemo to da sprovedemo u delo“, poručio je Ferero.
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
SPORT
Kako će Novak protiv svog odraza u ogledalu?
Nemački teniser Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
SPORT
Zverev pobedio duhove prošlosti – kraj bajke za „Novakovu senku“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
SPORT
Đoković na pragu novog rekorda, nije ga zaustavio ni – „najbolji set ikada“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala