- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković na pragu novog rekorda, nije ga zaustavio ni – „najbolji set ikada“

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković pobedom nad Karenom Hačanovim plasirao se u polufinale Rolan Garosa i to će biti njegovo 45. polufinale Gren slema u istoriji, po čemu je na korak od rekorda koji drži Rodžer Federer sa 46.
A na sve to Džon Mekinro ističe da je Noletov protivnik iz četvrtfinala Karen Hačanov bio najbolji otkad igra tenis, ali da ponovo to nije bilo dovoljno da se Nole spreči da dođe do 45. polufinala Gren slema.
„Najbolji način da igra Hačanov je da napadne, ali je taj-brejk dopustio Novaku da se opusti. Mislim da je Hačanov odigrao najbolji set u tenisu koji je ikada igrao. Jako je dobro riternirao, ali nažalost po njega, izgubio je taj-brejk sa 7:0. Hačanov je igrao jako dobro, ali kada je bilo najvažnije Novak je podigao nivo igre“, rekao je Džon Mekinro.
Na taj način je objasnio koliko je Novak imao zapravo težak posao u četvrtfinalu.
Rodžer Federer drži rekord sa 46 polufinala n Gren slemovima, dok u ženskoj konkurenciji tron drži Kris Evert sa 52 polufinala.
Poređenja radi, Rafael Nadal je na 38 polufinala na Gren slemovima.

Srpski as ima šansu da već na Vimbldonu i sustigne, a na US Openu i prestigne čuvenog Švajcarca sa eventualnih 47 polufinala na Gren slemovima.

Naravno, američki mediji su se potrudili da navedu i Kris Evert u ovoj priči, iako muški i ženski tenis imaju različit nivo konkurencije.
Nije prvi put, često Novaku, kada pređe Rafu i Rodžera, posle toga porede sa rekordima u ženskom tenisu koji su često značajno viši u odnosu na muški.
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
SPORT
Novak potcenjen i otpisan kao protiv Nadala – „Alkaras mora još da vesla“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala