- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čudo iz Topole „svađa“ Ruse i Amerikance

© Foto : Miloš MilivojevićTSC
TSC - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
Pratite nas
Fantastičnu sezonu imao je TSC iz Bačke Topole. Drugo mesto u Superligi, izborene istorijske kvalifikacije za Ligu šampiona, zbog čega ne čudi što su njihovi fudbaleri „tražena roba“. U žiži je talentovani Petar Ratkov koji se nalazi na meti Zenita, klubova iz MLS lige, a pominje se i Crvena zvezda.
Vižljasti 19-godišnji napadač skrenuo je na sebe pažnju odličnim partijama u Superligi i Kupu Srbije. U svim takmičenjima postigao je 14 golova uz pet asistencija na 40 utakmica, a o interesovanju za njegove usluge pričao je predsednik TSC-a Janoš Žemberi.
„Za Petra Ratkova vlada interesovanje Zenita kao i iz američke MSL lige, ali neće ni u Rusiju ni u Ameriku. FOkus je na evropskim ligama, i to najjačim. Popularnim Ligama petice. Priča o Crvenoj zvezdi nije bila realna. Veliki je pritisak, brzo ćemo doneti odluku. Nije isključeno da zadržimo Ratkova barem u tim kvalifikacionim mečevima za Ligu šampiona. Kada su u pitanju klubovi iz Premijer lige, oni zagovaraju ideju da posle potpisivanja ugovora ostane još jednu sezonu u Bačkoj Topoli. Status Ratkova u narednom periodu zavisi isključivo od budućeg kluba“, rekao je Žemberi u razgovoru za Sportklub.
Petar Ratkov odigrao je već treću sezonu u Superligi, iako mu je samo 19 godina. Visok je 193 centimetra, ali za tu visinu ima odličnu tehniku i izuzetno je pokretan, okretljiv. U tri navrata je minule sezone igrao na poziciji levog krila, dok mu je primarna pozicija centralni napadač.
Kada je u pitanju TSC i naredna sezona, klub iz Bačke Topole startuje na evropskoj sceni od trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. U slučaju eventualnog neuspeha, ekipa ima zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
SPORT
„Gvardiolina kletva“ – pravo proročanstvo ili glupost?
Karlo Ančeloti - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
SPORT
Neverovatan detalj o odlasku kralja iz Madrida – sve se preko noći promenilo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala