- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neverovatan detalj o odlasku kralja iz Madrida – sve se preko noći promenilo

© AP Photo / Manu FernandezKarlo Ančeloti
Karlo Ančeloti - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
Pratite nas
Madrid i „Santijago Bernabeu“ i dalje podrhtavaju zbog iznenadnog odlaska njihovog najboljeg fudbalera Karima Benzeme. Don Karlo Ančeloti izašao je u javnost i poručio da ništa nije ukazivalo na takav rasplet događaja, jer je najbolji fudbaler kraljevskog kluba u subotu najnormalnije trenirao, da bi u nedelju saopštio da odlazi.
Tokom 14-godišnjeg boravka u Realu, Karim Benzema se zalaganjem, golovima i asistencijama izborio za status božanstva. Bio je Realov (ne)krunisani kralj, ali je za to bilo potrebno da brojne zvezde odu, pre svih Kristijano Ronaldo.
Eksplodirao je Alžirac koji je izabrao da stane pod fudbalsku zastavu Francuske nakon što je Portugalac odlučio da pređe u Juventus.
Postao je lider tima koji je harao Evropom i Španijom, da bi na kraju, iako mu je ugovor isticao u junu 2024. godine, odlučio je po svemu sudeći da prihvati ponudu iz Saudijske Arabije tešku 200 miliona evra.
O tome koliko su svi u Realu bili šokirani odlukom Benzeme da napusti klub s kojim je za 14 godina osvojio rekordnih 25 trofeja (toliko ih ima i Brazilac Marselo) najbolje govore reči trenera Karla Ančelotija. Don Karleto je izašao pred medije i rekao da ništa nije ukazivalo na takav scenario.
„Iskreno sam iznenađen onim što se dogodilo. Sve se dogodilo u poslednjem trenutku. Benzema je u subotu normalno trenira, a u nedelju ujutru nam je rekao da ide iz Reala. Ne možemo da budemo srećni, ali moramo da poštujemo njegovu odluku. Sa Realom je napravio neverovatne i nezaboravne stvari“, rekao je Ančeloti.
Klub se oglasio saopštenjem u kojem se oprostio od lidera, kapitena, majstora fudbalske igre.
„Karijera Karima Benzem u Real Madridu je primer profesionalizma i pravog ponašanja. On je na najbolji mogući načn prezentovao vrednosti našeg kluba. Zbog svega što je učinio, zaslužio je pravo da donese odluku i da načini naredni korak. Navijači Reala iz čitavog sveta uživali su u njegovoj magiji i jedinstvenom fudbalu zbog čega je postao mit našeg kluba i jedan od najvećih u istoriji“, navedeno je u saopštenju Reala.
Jasno je da je Benzema bio na raskrsnici, s obzirom na to da su Arapi izašli s cifrom od 200 miliona po godini, odnosno 400 za dve sezone, ali teško da je neko očekivao da će Benzema preko noći preseći i reći zbogom Realu u čijem dresu je postigao 354 gola na 674 utakmice uz 165 asistencija.
Real se ekspresno bacio u potragu za Benzeminim naslednikom i glavni adut je golgeter Totenhema Hari Kejn, ali je Real za sada odbio da plati 100 miliona evra koliko je zacepio londonski klub.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Zlatan Ibrahimović - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
SPORT
Kraj Zlatanove ere – Ibrine suze i poruka Đokovića: „Najjači si brate“ /video/
David Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Preokret i šok u Madridu – zov arapskih miliona jači od ljubavi prema Realu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala