- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Preokret i šok u Madridu – zov arapskih miliona jači od ljubavi prema Realu

© AP Photo / Manu FernandezDavid Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ
David Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
Pratite nas
Karim Benzema, najbolji fudbaler Real Madrida, napustio je klub po završetku sezone. To je potvrđeno direktno iz najtrofejnijeg kluba na pleneti.
Iako još nije poznato koji će biti sledeći korak bivšeg francuskog reprezentativca, jasno je da će to biti odlazak u Saudijsku Arabiju gde je potpisao ugovor sa Ministarstvom sporta te zemlje, a plata će mu za dve godine biti 200 miliona evra.
Maestralni Benzema nije potpisao ugovor ni sa jednim klubom, već sa Ministarstvom sporta, ali se uveliko priča i piše o tome da će njegov naredni klub biti Al Itihad.
Miju Kato - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Japanka doživela Novakovu sudbinu /video/
Sve ovo je jako čudno što se dogodilo, pošto je Benzema u četvrtak na dodeli priznanja u Madridu poručio da je i dalje igrač Real Madrida.
„Istina ne stanuje na internetu. Ja sam igrač Reala, tu sam i samo o ovom klubu mislim“, poručio je Karim na Markinoj dodeli nagrada, u prisustvu Karla Ančelotija.
Samo tri dana kasnije, kao grom iz vedra neba usledilo je saopštenje kraljevskog kluba koji je eliminisan u četvrtfinalu Lige šampiona od Mančester sitija.
„Real i naš kapiten Karim Benzema postigli su dogovor da okončaju saradnju. Završen je briljantan i nezaboravan period Benzeme u klubu“, navedeno je u saopštenju Reala.
Iako je prekaljeni goleter imao ugovor do juna 2024. godine, odlučio je da godinu dana ranije napusti Madrid.
Benzema je sa Realom osvojio sve što se osvojiti može, osvojio je i Zlatnu loptu. Za kraljevski klub odigrao je 674. utakmica i postigao je čak 354 golva. Ispred njega je samo Kristijano Ronaldo po broju postignutih pogodaka.
Rođeni Alžirac koji je kasnije odlučio da igra za Francusku, deli prvo mesto sa Brazilcem Marselom, po broju osvojenih trofeja na "Santijago Bernabeu" - 25.
Benzema ima pet Liga šampiona, FIFA Svetsko klupsko prvenstvo, trofej u Primeri podizao je četiri puta, tu su i tri Kupa Kralja, UEFA Superkup i španski Superkup.
Očigledno da je na kraju zov arapskih miliona bila jača od ljubavi prema klubu...
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Da li je Srbin rešenje za „otupelu“ bavarsku oštricu?
Novak Đoković, Pari Sen Žermen - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Teniski kralj na Parku prinčeva – Sarkozi, Kelaifi i Mbape pozdravili Novaka /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala