- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li je Srbin rešenje za „otupelu“ bavarsku oštricu?

© Tanjug / Spada/LaPresse via APDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
Pratite nas
Fudbalski klub Bajern zainteresovan je za napadača Juventusa i srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića, prenosi Skaj Nemačka. Bio bi to zaista veliki transfer.
Novinar nemačkog Skaja Florijan Pletenberg tvrdi da je Bajern bio zainteresovan za napadača Mančester sitija Hulijana Alvaresa, ali da se ponovo okrenuo Vlahoviću koga prati još od marta prošle godine.
Trener Bajerna Tomas Tuhel traži da rukovodstvo kluba iz Minhena angažuje 23-godišnjeg srpskog fudbalera.
Na listi želja se nalazi i napadač Ajntrahta iz Frankfurta Randal Kolo Muani, međutim, njegova cena prevazilazi sumu od 100 miliona evra i mogu da je plate samo bogati engleski klubovi.
Što se tiče Vlahovića, italijanski novinar i transfer ekspert Nikolo Šira je objavio da je Bajern glavni kandidat da ga dovede i da mu je spremio ugovor od osam miliona evra po sezoni do juna 2028. godine.
Prema njegovim informacijama, Juventus traži 80 miliona evra za Dušana, a olakšavajuća okolnost je to što torinski klub neće igrati u Ligi šampiona naredne sezone.
Nekadašnji fudbaler Bajerna Lotar Mateus je nedavno izjavio da bi Vlahović mogao da bude prava zamena za Roberta Levandovskog, koji je prošle godine prešao u Barselonu.
„Već sam govorio o njemu, tako da znate šta mislim. Jeftiniji je od nekih drugih kandidata koji su se dovodili u vezu sa Bajernom. Ogroman je, snažan, pomalo podseća na Romelua Lukakua iz mlađih dana. Odlično se snalazi u šesnaestercu, u svakom trenutku u svakom trenutku zna gde se nalazi gol. U Juventusu nije dobar momenat. Nemirna je situacija, oduzimaju im bodove. Slično je i sa Bajernom, kad nije dobra atmosfera oko kluba i rezultati su slabiji i pojedinci ne mogu da iskoče. Manje je entuzijazma, to opterećuje ceotim. Moje mišljenje je da bi se Vlahović odlično uklopio u Bajernu“, zaključio je Lotar Mateus, koji je praktično odgovorio na pitanje da li bi Srbin bio idealno rešenje za „otupelu“ bavarsku oštricu...
Vlahović je u Juventus stigao početkom prošle godine iz Fiorentine za 80 miliona evra. On je ove sezone odigrao 42 meča za torinski klub i postigao je 14 golova.
Srbin ima ugovor sa Juventusom do 30. juna 2026. godine.
River Plejt - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Navijač poginuo posle pada sa tribine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala